Lucrările pe primul tronson din Autostrada de Centură a Bucureştiului încep marți. Premierul Ludovic Orban susține că dacă nu vor mai exista contestații până la sfârșitul anului vor fi semnate toate contractele de proiectare şi execuţie pentru cele 4 tronsoane de nord, precum și lucrările pe cele 3 tronsoane din sud ale autostrăzii.

Autostrada de Centura a Capitalei (A0)Foto: Hotnews

"Am ţinut să fiu prezent la acest eveniment extrem de important. Practic, astăzi încep lucrările pe primul tronson de autostradă de centură, din cele 7 tronsoane de autostradă care urmează a fi construite. Bucureştiul are nevoie de Autostradă de Centură, nu de astăzi, nu de ieri, de cel puţin 15 ani de zile. Indicii de trafic arată că traficul pe Centura Bucureştiului este un trafic extrem de aglomerat, de peste 20.000 de mijloace de transport zilnic, necesitatea unei autostrăzi se impune, deja, de la un trafic de peste 16.000 de mijloace de transport zilnic. Această Autostradă de Centură este vitală pentru Bucureşti", a declarat Ludovic Orban.

Acum, tranzitarea Bucureştiului se face fie pe actuala Centură, fie prin Bucureşti, iar traficul de tranzit prin Capitală este de până la 20%, foarte mulți șoferi preferând să intre în Bucureşti, neavând autostradă de centură.

"Dacă ne mai lasă unii cu contestaţiile, care, pur şi simplu, nu fac altceva decât să boicoteze ritmul de construcţie a infrastructurii de transport, vom semna până la sfârşitul anului toate contractele de proiectare şi execuţie pe cele 4 tronsoane de nord. De asemenea, am încredere că vor începe lucrările de construcţie, până la sfârşitul anului, pe toate cete 3 tronsoane din zona de sud", a declarat Orban.

Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au participat la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centura Bucureşti (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra - Bragadiru.

CITEȘTE ȘI: HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada de Centură a Capitalei (A0): O firmă din Turcia și românii de la UMB vor construi fiecare câte un lot de pe tronsonul de Nord