Rusia a raportat sâmbătă 9.434 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, ducând bilanțul total la 335.882, relatează Reuters.

Coronavirus RusiaFoto: Sergei Savostyanov / TASS / Profimedia

Țara a raportat 139 de decese, după un record de 150 cu o zi înainte, ducând bilanțul total la 3.388.

Autoritățile ruse au declarat, vineri, că se așteaptă la o „creștere semnificativă” a ratei mortalității în țară în luna mai, Rusia fiind a doua țară cea mai lovită de pandemia de coronavirus după numărul de cazuri.

"Analiza noastră și curba de dezvoltare a epidemiei din Rusia (...) indică faptul că o creștere semnificativă a indicatorilor de mortalitate va fi înregistrată în luna mai", a declarat vicepremierul rus, Tatiana Golikova, în cadrul unei întâlniri prin videoconferință în prezența lui Vladimir Putin.

Față de Europa de Vest și Statele Unite, mortalitatea atribuită direct coronavirusului rămâne relativ scăzută în Rusia, cu 3.249 de victime pentru peste 326.000 de cazuri depistate.

Însă Rusia listează în bilanțul oficial doar decesele a căror primă cauză este coronavirusul, după autopsie, când alte țări includ în acest bilanț aproape toate decesele pacienților testați pozitiv.