Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că nu dorește ca Washingtonul să facă afaceri cu compania chineză de telecomunicații Huawei, cu toate că, potrivit unor informații, Administrația sa ar urma să extindă licența temporară de import pentru gigantul chinez, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Presa internațională anunța vineri că Departamentul de Comerț al Statelor Unite este pe cale să extindă cu 90 de zile această licență, permiţându-i firmei chineze să se aprovizioneze de la companiile americane, astfel încât Huawei să poată să le ofere în continuare servicii clienților existenți.

Duminică, însă, Donald Trump le-a declarat jurnaliștilor că nu dorește ca Statele Unite să semneze contracte comerciale cu compania chineză din motive de securitate națională.

„În acest moment se pare că nu vom face afaceri”, a spus Trump. „Nu vreau să facem afaceri deloc, pentru că este vorba despre securitatea națională și cred că presa a relatat despre acest subiect într-un mod ușor diferit”, a adăugat președintele american.

El nu a făcut duminică referire la posibila extindere a „licenței generale temporare”.

Tot duminică, Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Național, a declarat că Departamentul de Comerț va extinde licența pentru Huawei cu 90 de zile, ca un gest de „bună-credință”, în contextul negocierilor dintre Statele Unite și China privind comerțul.