O instanță din Germania a emis un mandat de arest preventiv pentru tentativă de omor pe numele unui bărbat iranian cu cetățenie germană care a comis un atac cu cuțitul într-un autobuz, în orașul Luebeck, soldat cu rănirea a zece persoane, informează agenția Dpa, citată de Mediafax.

Presupusul autor al atacului este un bărbat în vârstă de 34 de ani originar din Iran, dar care are şi cetăţenie germană. Suspectul locuieşte de mulţi ani în orașul german Lübeck.

Suspectul a refuzat să vorbească despre motivele care l-au determinat să comită atacul, însă nu există indicii privind radicalizarea acestuia, astfel că ipoteza unui atac terorist pare în acest moment improbabilă, au declarat oficialii germani.

Bărbatul mai este acuzat de procurori că ar fi încercat să incendieze autobuzul, și l-a lovit de mai multe ori pe șoferul autobuzului în încercarea de a stinge focul pe care îl declanșase.

Totuși, șoferul a reușit să stingă incendiul cu un extinctor. Trei dintre victimele atacului sunt în stare gravă, în timp ce restul prezintă doar leziuni minore.