Trupa Eagles a ajuns la o intelegere in procesul "Hotel California", dupa ce proprietarii hotelului din Mexic si-au retras cererea de patentare a marcii in Statele Unite, potrivit Reuters. Cazul a fost incheiat dupa ce partile au cazut la un acord, a transmis unul dintre avocatii formatiei, transmite News.ro.

EaglesFoto: Wikipedia

"Hotel California" este o piesa lansata de trupa Eagles pe albumul omonim aparut in 1976 si a fost premiata cu Grammy drept "inregistrarea anului".

Localizat la aproximati 1.609 kilometri la sud de San Diego, stabilimentul purta numele "Hotel California" la deschiderea din 1950. El a suferit mai multe modificari, iar numele original a fost readus pe firmament cand a fost duparat de un cuplu canadian, in 2001.

Intr-un proces demarat in mai 2017, reprezentantii trupei Eagles au spus ca proprietarii hotelului cu 11 camere din Todos Santos, o statiune estivala din statul mexican Baja California, "i-au incurajat in mod activ" pe clienti sa creada ca stabilimentul avea o anumita legatura asociativa cu trupa americana, cu scopul de a putea sa vanda astfel tricouri si alte obiecte promotionale, dar si pentru a-i face pe oaspeti sa se simta bineveniti.

Managerii difuzau in mod constant piesa "Hotel California" si alte cantece din repertoriul trupei Eagles in sistemul audio au stabilimentului, vindeau tricouri in care hotelul era denumit "legendar", generand in acest fel un grad sporit de confuzie in randul multor clienti, care au publicat recenzii pe site-urile turistice.