Peste 90 de autovehicule si circa 150 de persoane au ajuns, in noaptea de joi spre vineri, in siguranta la Tulcea, dupa ce unele dintre ele au ramas blocate circa 12 ore in zapada si viscol, scrie Agerpres.

Unele din cele 94 de autovehicule, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Delta, s-au aflat la Cataloi joi dimineata, iar din cauza viscolului si a ninsorii abundente nu au mai putut continua deplasarea spre Tulcea.

In zona, pentru deblocarea segmentului din drumul national Tulcea-Bucuresti, autoritatile au intervenit cu opt mijloace de deszapezire si cu angajati ai ISU Delta si ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ), soseaua devenind din nou practicabila jurul orei 22,00.

In zona Cataloi-Tulcea, trenul care efectua cursa Tulcea-Constanta si in care se aflau 50 de persoane a ramas blocat, din cauza viscolului, astfel ca o alta locomotiva a preluat pasagerii.

'Locomotiva a ajuns, dar nu a putut urni trenul', a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Delta, Florentin Daciu.

Potrivit Politiei Romane, in judetul Tulcea, traficul rutier este restrictionat pentru autoturismele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe toata reteaua de drumuri nationale si judetene, iar 48 de localitati din judet nu sunt alimentate cu energie electrica.

Incepand de joi dimineata, autoritatile tulcene au impus filtre la iesirea din municipiul resedinta de judet prin care nu pot trece decat autovehiculele institutiilor ce intervin in situatii de urgenta si cele conduse de soferi care domiciliaza in localitatile din imediata apropiere, Mineri si Somova.