Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca viitorul guvern va fi controlat de catre Liviu Dragnea, situatie care nu este specifica unei democratii consolidate, ci mai degraba regimurilor comuniste in care seful Guvernului era un subaltern al sefului de partid.

Crin Antonescu la Jocuri de PutereFoto: Captura Realitatea TV

"Va fi un guvern condus de facto de la Kiseleff, de la cabinetul 1 al PSD. Asta va alimenta comparatii rautacioase pentru ca nici la comunisti secretarul general al partidului, de la Iosif Vissarionovici Stalin si trecand prin Enver Hodja, numai in anumite imprejurari era prim-ministru. Primul-ministru era un superfunctionar al puterii, puterea era in alta parte", a spus Antonescu, potrivit News.ro.

Acesta crede ca situatia care se prefigureaza putea fi evitata daca actorii politici ar fi stiut de Legea 90/2001 care nu permite condamnatilor penal sa fie membri ai Guvernului.

"Din pacate, vom avea ceea ce nu e specific democratiilor adevarate. Oamenii, cand voteaza, stiu ca alesii lor vor castiga majoritatea, liderul partidului va deveni prim-ministru si nu stau sa dea in bobi ce surpriza pregateste presedintele partidului care desemneaza prim-ministrul. Cel mai bine ar fi fost ca toate partile implicate in aceasta confruntare politica sa fi intrat in campania elecotrala cu o suficienta cunoastere a legislatiei Romaniei. Sentimentul meu este ca si domnul Dragnea, dar si probabil domnul Iohannis au intrat fara sa stie de legea asta pacatoasa care nu-i permite domnului Dragnea sa fie premier", a spus Antonescu.

Cat priveste nominalizarea lui Sevil Shhaideh ca propunere a PSD la postul de premier, Antonescu crede ca Dragnea a vrut sa dea "o dovada de maxima forta" atat in interiorul partidului, cat si in spatiul public.

Pe de alta parte, Antonescu a apreciat prestatia lui Dragnea de la alegerea ca presedinte al partidului, prestatie care i-a permis atingerea obiectivelor politice. "Liviu Dragnea a avut un parcurs remarcabil. In perioada campaniei si post campanie, domnul Dragnea a jucat tare si a jucat bine din punctul de vedere al intereselor sale politice", a mai spus Antonescu.