Premierul Dacian Ciolos transmite condoleante in urma decesului lui Constantin Stroe, fost director al uzinei Dacia si aminteste ca atunci cand fabrica de automobile trecea prin momente grele, el "a luptat pentru privatizarea acesteia pentru ca a crezut in viitorul automobilului romanesc". "Datorita viziunii sale, Dacia este azi una dintre cele mai vandute si respectate marci auto din Europa si o carte de vizita a Romaniei", spune Dacian Ciolos.

Constantin StroeFoto: AGERPRES

"Din pacate, azi l-am pierdut pe Constantin Stroe, fost director al uzinei Dacia, un profesionist dedicat fabricii de automobile de la Mioveni de la inceputul carierei pana in ultima zi de viata.

Cei 48 de ani in care s-a pus in slujba Dacia sunt o lectie de fidelitate fata de marca si arata un profund sentiment al responsabilitatii fata de oamenii uzinei din Mioveni.

Cand fabrica de automobile Dacia trecea prin momente grele a luptat pentru privatizarea acesteia pentru ca a crezut in viitorul automobilului romanesc.

Si datorita viziunii sale, Dacia este azi una dintre cele mai vandute si respectate marci auto din Europa si o carte de vizita a Romaniei.

Dumnezeu sa-l ierte!" arata Dacian Ciolos.

Constantin Stroe, fost director al Automobile Dacia si presedinte al asociatiei industriei de componente auto din Romania a decedat sambata, la varsta de 74 de ani. A lucrat la Dacia din 1968, iar intre 1990 si 2002 a fost director general al uzinei, fiind apoi vice-presedinte al Consiliilor de Administratie Automobile Dacia si Renault Technologie Roumanie.

Stroe suferise la final de noiembrie un accident vascular cerebral si fusese operat."Constantin Stroe este omul a carui viata se confunda cu marca Dacia si intreaga industrie auto din Romania", se spune intr-un comunicat al Renault Romania