Ingrediente aluat: 2 linguri mari de margarina, 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri de ou, 6 linguri de faina, 1 praf de copt stins cu putina zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, pana devine o pasta spumoasa. Se adauga faina si praful de copt si se bate bine, formand o minge care se lasa sa se odihneasca.

Umplutura:

700 g branza de vaci

200 g smantana

5 linguri zahar

1 lingura pudding de vanilie

100 g stafide tinute o ora in rom (dupa preferinta)

Intr-o tava rotunda (sau cratita), se intinde aluatul si se pune deasupra umplutura. Se rade peste coaja de la o lamaie (daca preferati) si se presara cu stafidele.

Se introduce in cuptorul deja incins si se coace la foc mare 10 minute, dupa care se da focul mai mic si se incearca din cand in cand cu o scobitoare.

Este gata cand branza nu se mai lipeste de scobitoare.