Continental, producatorul german de anvelope, intentioneaza sa inchida o fabrica din Franta si sa disponibilizeze circa 1.500 de salariati, a anuntat sambata postul de radio relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Concedierile, daca vor fi confirmate la sedinta extraordinara din 16 martie a consiliului de lucru, ar urma sa reprezinte cel mai mare val de disponibilizari din sectorul auto francez de la declansarea crizei economice.

Uzina companiei producatoare de componente auto este amplasata la Clairoix, in regiunea Oise, la nord-est de Paris. Reprezentantii Continental au refuzat sa comenteze stirea, mai scrie Reuters.

Cu toate acestea, un purtator de cuvant a declarat ca, in ianuarie, pe piata europeana au scazut vanzarile de autoturisme, adaugand ca firma are nevoie sa isi ajusteze capacitatea la evolutiile de pe piata.

Grupul german a fost preluat de compania privata Schaeffler, aflata in prezent in negocieri tensionate cu bancile, dupa ce a descoperit un gol de 6 miliarde euro la nivelul bilantului contabil.

In 4 februarie, agentia de rating Fitch a coborat de la 'BB+' la 'BB' calificativul pentru credite pe termen lung al Continental, in contextul inrautatirii situatiei de pe piata auto. Continental, care detine facilitati de productie si in Romania, este unul dintre primii cinci furnizori de componente auto din lume si produce sisteme de franare, sisteme electronice pentru masini, anvelope si alte componente auto.