Noul logo al rețelei de socializare Twitter, simbolul X, a lui Elon Musk strălucește puternic noaptea deasupra unui cartier din San Francisco, provocând furie în rândul vecinilor din apropierea sediului companiei miliardarului, scrie The Guardian.

Elon MuskFoto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

Un X enorm strălucitor marchează locul din San Francisco unde Elon Musk spune că intenționează să își păstreze compania, rețeaua cunoscută anterior sub numele de Twitter. Dar oficialii orașului și unii locuitori sunt nemulțumiți de lumina puternică a acestui logo uriaș care străjuiește sediul firmei.

Vineri, compania a montat nou logo X pe acoperișul sediului său de pe Market Street, spre nemulțumirea vecinilor care s-au plâns de luminile deranjante și a departamentului de inspecție a clădirilor din San Francisco, care a declarat că va începe o anchetă.

Musk, care a achiziționat Twitter în octombrie 2022 pentru 44 de miliarde de dolari, a anunțat că firma redenumită va rămâne în San Francisco, în pofida a ceea ce el a numit recenta „spirală a condamnării orașului, cu o companie după alta care a plecat sau pleacă", notează Reuters.

„Frumosul San Francisco, chiar dacă alții te părăsesc, noi vom fi mereu prietenii tăi", a scris Musk.

X-ul uriaș luminos a înfuriat vecinii

Dar nu toți locuitorii din San Francisco sunt încântați de prietenia lui Musk. În weekend, oamenii au înregistrat imagini video cu gigantul X care strălucește puternic și pulsează, iar unii dintre ei au criticat luminile deranjante.

Patricia Wallinga, care locuiește vizavi, a declarat pentru CBS News că este „un pericol" și „un spectacol de clovni".

„Am crezut că este un fulger și am fost foarte confuză. M-am dus la fereastra mea, m-am uitat în jur și nu am văzut nimic. Am crezut că poate era o sirenă de poliție".

Inspectorii în construcții din San Francisco au spus că ar putea fi o încălcare a regulilor, precizând într-un raport că reprezentanții companiei au refuzat accesul pe acoperiș, de două ori, oficialilor care doreau să verifice logoul luminos. Inspectorul a notat că un reprezentant a spus că firma luminoasă este temporară.