O curte de apel din SUA a declarat vineri că directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a încălcat legea federală a muncii prin faptul că a scris pe Twitter că angajații producătorului de vehicule electrice ar pierde opțiunile de acțiuni dacă se vor alătura unui sindicat, potrivit Reuters.

Elon MuskFoto: Carina Johansen / AFP / Profimedia

Curtea a confirmat o decizie a Consiliului Național pentru Relații de Muncă din SUA, care a declarat că tweet-ul din 2018 a reprezentat o amenințare ilegală care ar putea descuraja sindicalizarea și i-a ordonat lui Musk să îl șteargă.

Pe fondul unei campanii de organizare la uzina Tesla din Fremont, California, de către sindicatul United Auto Workers, Musk a scris pe Twitter: „Nimic nu oprește echipa Tesla de la uzina noastră auto să voteze sindicatul ... Dar de ce să plătești cotizații sindicale și să renunți la opțiuni de acțiuni pentru nimic?”.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

În cazul de vineri, Tesla a susținut că tweet-ul despre sindicalizare nu a fost o amenințare și că a reflectat doar faptul că lucrătorii sindicali de la alte companii auto nu au primit opțiuni de cumpărare de acțiuni.

Dar un grup de trei judecători din cadrul celui de-al cincilea circuit nu a fost de acord.

Utilizarea prolifică a Twitter de către Musk l-a mai adus în probleme legale.

Musk a cumpărat Twitter anul trecut pentru 44 de miliarde de dolari.