TikTok a pierdut o bătălie importantă la Washington, iar interzicerea sa în Statele Unite pare inevitabilă, deși guvernul va trebui să meargă cu grijă înainte de a elimina populara platformă unde sunt prezenți 150 de milioane de americani, potrivit AFP.

Logo TikTokFoto: Justlight, Dreamstime.com

Șeful său, Shou Chew, s-a confruntat joi cu o avalanșă de atacuri din partea unei puternice comisii parlamentare, fără prea multe posibilități de a răspunde.

Aleșii, neobișnuit de uniți atât la dreapta, cât și la stânga, au acuzat TikTok, o filială a companiei chineze ByteDance, că este un instrument al Beijingului pentru a-i spiona și manipula pe americani.

O audiere care s-a soldat cu un "dezastru" pentru platformă, potrivit lui Dan Yves de la Webdush Securities, care se așteaptă la o creștere a "apelurilor din partea legislatorilor și a Casei Albe de a interzice TikTok în Statele Unite dacă ByteDance nu se desprinde de companie".

Dacă ByteDance nu găsește un cumpărător american în "trei până la șase luni", el crede că "TikTok va fi probabil interzisă până la sfârșitul anului".

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat joi seară că "negocierile sunt în curs de desfășurare cu ByteDance" și că administrația "susține cu tărie" legea RESTRICT Act, unul dintre proiectele de lege care vizează interzicerea TikTok.

Proiectul de lege, dezbătut de senatori în această lună, conferă Departamentului Comerțului noi puteri pentru a interzice tehnologiile care amenință securitatea națională. (foto: Justlight / Dreamstime)