Grupul MedLife vrea să preia Muntenia Medical Competences, companie care deține și operează Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, și a propus o serie de angajamente pentru a înlătura îngrijorările Consiliului Concurenței privind posibile creșteri de prețuri în județ, a anunțat miercuri autoritatea de concurență.

RMN la coloana vertebralaFoto: Natalia Oskanova / Dreamstime.com

Grupul MedLife intenționează să preia Muntenia Medical Competences prin intermediul companiei sale Vita Care Flav.

Muntenia Medical Competences deține și operează Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, care oferă servicii medicale de spitalizare de zi și continuă, ATI, consultații medicale în regim ambulator și servicii paraclinice, alături de alte servicii medicale conexe precum medicina muncii, abonamente medicale de sănătate și centru de vaccinare.

  • ”În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care tranzacția le-ar putea avea asupra prețurilor de pe piaţa furnizării serviciilor de imagistică în ansamblu, contra-cost, RMN și CT de la nivelul județului Argeș.
  • Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife propune, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN și CT pe care Grupul Medlife le-ar presta în județul Argeș, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflației.”, spune autoritatea.

VEZI AICI ANGAJAMENTELE MEDLIFE

Indexarea se va face anual, în luna ianuarie a fiecărui an calendaristic. Prima indexare va avea loc în luna ianuarie 2024, iar ultima indexare în luna ianuarie a anului 2027.

Indexările vor avea la bază rata inflației publicată de INS pentru anul calendaristic imediat anterior datei la care se face indexarea, se menționează în documentul MedLife cu angajamentele propuse.

Consiliul Concurentei așteaptă observaţii cu privire la angajamentele propuse până la data de 13 decembrie 2022.

Sursa foto: Dreamstime.com