Aproximativ cincizeci de zboruri Ryanair cu plecare şi sosire din Spania au fost anulate, joi, şi alte câteva sute au fost întârziate, în a patra zi de grevă a însoţitorilor de bord ai companiei în plin sezon turistic, scrie lefigaro.fr, potrivit News.ro.

Avion RyanairFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Pentru joi, până la ora 20:00, 54 de zboruri au fost anulate către sau din Spania, potrivit sindicatului USO, iar peste 300 au plecat sau au ajuns cu întârziere.

Anulările sunt cauzate, potrivit sindicatului, "lipsei de informaţii privind serviciul minim organizat de companie”. Acesta din urmă nu reunise echipaje complete.

Mişcarea socială, menită să ceară condiţii de muncă mai bune pentru cei 1.900 de membri ai echipajelor de cabină din Spania, a început la sfârşitul săptămânii trecute şi ar putea dura până pe 2 iulie. Între 24 şi 26 iunie, în plină perioadă turistică, 129 de zboruri au fost anulate în Spania.

Ryanair susţine că este compania care transportă cei mai mulţi pasageri pe piaţa spaniolă, deservind "peste 650 de rute” pe cele 27 de aeroporturi în care operează în ţară.