Dacia a prezentat miercuri o serie limitata a automobilului Logan, cu prilejul marcarii a 10 ani de la lansarea, in 2004, a acestui model, cu cele mai mari cifre de vanzari din Romania, scrie Agerpres.

Seria limitata aniversara, denumita sugestiv 'Logan 10 ani', va putea fi comandata incepand de joi si va fi expusa de saptamana viitoare in showroom-urile din reteaua Dacia, a declarat, la evenimentul de prezentare, Thomas Dubruel, directorul general al Renault Commercial Roumanie.

"Editia speciala Logan este facuta in Romania, de catre Romania si pentru Romania", a afirmat Dubruel. El a mentionat ca, de la lansarea primului Logan, gama Dacia a ajuns sa numere opt modele de automobile si toate au fost innoite in ultimii doi ani, Dacia avand cea mai tanara gama de automobile din Europa.

Seria limitata aniversara este dezvoltata pe baza nivelului de echipare Laurate si se prezinta publicului cu evolutii exterioare atractive, dintre care proiectoare fata dublu optice, sistem de semnalizare pe oglinzile retrovizoare, protectii laterale de culoare neagra pentru portiere, masca de culoare rosu inchis pentru blocurile optice spate, bagheta de decor de culoare neagra pentru bara de protectie spate, jante de otel de 16 inci Dark Metal.

Spatiul interior beneficiaza de o tapiterie noua, precum si de o plansa de bord complet schimbata, dominata de consola centrala care incorporeaza un echipament prezent in premiera pe marca Dacia si dedicat exclusiv clientilor din Romania, respectiv aerul conditionat cu reglare automata. Seria limitata va fi echipata cu doua tipuri de motorizari - un propulsor pe benzina (1.2 16V 75 CP) si un altul pe motorina (1.5 dCi 75 CP).

Paleta de culori disponibila ramane cea valabila pentru actuala gama Logan.

Preturile sunt de 9.400 euro (TVA inclus) in cazul motorizarii pe benzina si de 11.300 euro (TVA inclus) pentru motorizarea diesel.