Am ascultat miercuri timp de trei ore audierea ultimului comisar european propus, cel al Bulgariei, Kristalina Georgieva. Prin comparatie cu prima propunere, Georgieva a fost cu 100 clase deasupra, scrie Anne Marie Blajan pe blogul sau.

Vicepresedinte la Banca Mondiala pana a fost propusa comisar european, bulgaroaica s-a vazut ca i-a impresionat pe eurodeputati, care si-au dat seama ca au de-a face un om caruia munca in domeniul ajutorului umaniatar si al dezvoltari nu-i e straina, dimpotriva.

Engleza ei este foarte buna, cum ar fi si firesc, s-a intins un pic cu raspunsurile, dar s-a prins sa si le calibreze si apuca sa isi termine fraza spre sfarsitul audierii. Eurodeputatii au rasplatit-o cu aplauze la un moment dat si s-a vazut ca erau multumiti de raspunsurile ei detaliate.

Prin comparatie, Rumiana Jeleva a fost atat de vaga si de plictisitoare incat si daca nu exista suspiciunea de conflict de interese tot nu ar fi fost convingatoare. Georgieva a fost aplicata si a spus exact ceea ce te asteptai de la ea, si-a luat angajamente si va aduce expertiza ei din Banca Mondiala in Comisie.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Anne Marie Blajan.