Din fruntea portofoliului pentru Agricultura, Dacian Ciolos ar putea fi nevoit sa ia decizii care sa nu fie neaparat pozitive pentru Romania, a declarat comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, intr-un interviu acordat RFI Romania. Dacian Ciolos va trebui sa aiba in vedere in primul rand interesele Uniunii si nu ale unei tari in particular, explica Orban.

  • "Sigur, unele probleme pot fi rezolvate in masura in care se rezolva problemele la nivelul intregii Uniuni Europene, dar pe de alta parte, nu exclud ca domnul Ciolos va trebui sa ia si decizii care sa nu fie pozitive pentru Romania. Din punctul asta de vedere, trebuie sa se inteleaga foarte bine, ca domnul Ciolos va apara si trebuie sa apere interesele Uniunii, in general, sa puna in aplicare legislatia comunitara, sa se respecte aceasta legislatie si din acest punct de vedere, sigur, deciziile viitoare care vor fi luate trebuie sa fie privite prin aceasta perspectiva", spune Leonard Orban.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si-a prezentat echipa de viitori comisari, vineri, 27 noiembrie. Romanul Dacian Ciolos este desemnat pentru portofoliul Agriculturii, el fiind de altfel singura propunere avansata de Romania pentru postul de comisar european.