Ministrul bulgar al Agriculturii, Miroslav Naidenov, a anuntat ca sprijina candidatul Romaniei pentru postul de Comisar European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, relateaza Novinite.com. Declaratia oficialului bulgar vine insa in contextul in care PSD si PD-L nu au reusit sa se puna de acord cu privire la portofoliul de comisar pe care Romania il vizeaza si nici cu privire la candidat, vehiculandu-se nume precum Dacian Ciolos, Vasile Puscas sau Adrian Severin.

"Suntem interesati ca portofoliul de comisar pentru agricultura sa fie oferit tarii vecine, deoarece noi avem probleme similare in acest sector", a declarat ministrul de la Sofia.

PSD si PD-L nu au reusit sa se puna de acord cu privire la portofoliul de comisar pe care Romania il vizeaza si nici cu privire la numele candidatului, vehiculandu-se nume precum Dacian Ciolos, Vasile Puscas sau Adrian Severin.

Cel mai nou nume vehiculat pentru acest post este Cristian Diaconescu, unele surse politice precizand ca acesta ar fi potrivit pentru portofoliul Extinderii.

Actualul titular al postului este Mariann Fischer Boel, fost ministru al agriculturii in cabinetul de la Copenhaga.