Partidul Socialistilor Europeni si biroul politic al grupului socialistilor din Parlamentul European le cer liderilor partidelor socialiste si social-democrate din UE, aflati la guvernare sau in coalitii de guvernare, sa nu sustina pentru functia de comisar european un candidat care nu apartine stangii, informeaza un comunicat al delegatiei PSD din PE.

Socialistii si democratii europeni vor cat mai multi comisari din aceasta familie politica in viitorul executiv comunitar, iar promovarea unor comisari care sustin valorile stangii este cu atat mai importanta cu cat sunt necesare masuri viabile pentru scoaterea Uniunii Europene din criza economica si institutionala existenta in UE.

Apelul comun al socialistilor europeni se adreseaza in special liderilor de stanga aflate la guvernare, fie ca partid unic, fie intr-o coalitie.

In Romania, social-democratii si liberal-democratii aflati la guvernare par sa fi gasit consensul pentru negocierea portofoliului agriculturii si nominalizarea unui independent politic pentru ocuparea lui, pe Dacian Ciolos.