Fostul ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, se bucura atat de sprijinul Guvernului, cat si de cel al Presedintiei pentru a obtine functia de comisar european, a anuntat, marti, premierul Emil Boc. El a adaugat ca decizia privind nominalizarea lui Dacian Ciolos era luata inca din ianuarie anul acesta.

Potrivit lui Emil Boc, decizia privind nominalizarea lui Dacian Ciolos fusese luata inca de pe 12 ianuarie, cand seful statului si Comisiei Europene, primul ministru au participat, la Bruxelles, la un dejun de lucru, la invitatia presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

Primul ministru spune ca tara noastra asteapta invitatia noului presedinte al Comisiei Europene pentru nominalizarea lui Dacian Ciolos in functia de comisar pentru Agricultura.

Emil Boc a mai precizat ca batalia pentru portofoliul Agriculturii se va da intre Romania si Danemarca, tara ce doreste mentinerea actualului comisar european pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel.

Emil Boc a exclus varianta ca Vasile Puscas, nume vehiculat de unii lideri PSD, sa fie propunerea Romaniei pentru functia de comisar european.