Britanicul Jonathan Hill va fi audiat din nou, saptamana viitoare, de catre deputatii europeni, deoarece prima sa prestatie, de miercuri, pentru preluarea postului de comisar pentru Serviciile Financiare nu a convins, au anuntat surse concordante, citate de Mediafax.

"Hill nu a fost confirmat astazi (miercuri). El va fi invitat pentru un nou schimb de opinii cu Comisia pentru Afaceri Economice", a anuntat pe contul sau de Twitter deputatul german Sven Giegold, membru al Verzilor.

"Un nou schimb de opinii saptamana viitoare pentru Hill. Nu este usor sa intelegi cinci ani de reglementare financiara in zece zile", a comentat deputata conservatoare britanica Kay Swinburne.

"Va fi o a doua sansa", a confirmat o sursa europeana, apreciind audierea de miercuri ca fiind "lipsita de continut".

Hill devine astfel primul comisar desemnat din echipa lui Jean-Claude Juncker care nu trece cu succes marele test oral. Zece candidati au fost deja confirmati de la inceputul audierilor luni.

In cursul audierii de trei ore de miercuri, Hill a dat asigurari cu nu va fi "reprezentantul Londrei" in cadrul viitoarei Comisii Europene.

Insa el s-a aratat vag in mai multe subiecte, spunand ca nu a avut timp pentru a studia in profunzime dosare foarte tehnice. Intrebat in legatura cu introducerea eurobondurilor, un mecanism de mutualizare a datoriilor in cadrul zonei euro sub forma unor imprumuturi comune, el a dezvaluit "ca nu a fost informat" cu acest subiect.