Actualizat acum

UPDATE Capitala si 12 judete se afla in cea de a doua zi de cod portocaliu de ninsori si viscol. Temperaturi intre -21 si cel mult -11 grade in toata tara. Scolile, inchise in Bucuresti si in zece judete. Doua autostrazi, 30 de drumuri nationale si zeci de drumuri judetene sunt inchise

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 27 februarie 2018, 6:23 Cold News


Zapada in Bucuresti
Foto: Hotnews

UPDATE (Ora 10:00): Capitala si 12 judete din sudul si estul tarii se afla marti, pentru a doua zi consecutiv, sub atentionare cod portocaliu de ninsori abundente si viscol. De asemenea, sunt in vigoare o atentionare cod galben de ninsori, vant puternic si viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si o atentionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din tara. Scolile sunt inchise si marti, in Bucuresti si in zece judete. Din cauza viscolului sunt blocate Autostrada Soarelui si A4 Ovidiu - Agigea, precum si 30 de drumuri nationale, in timp ce aproximativ 60 de trenuri au fost anulate, iar in Gara de Nord din Bucuresti trenurile ajung cu intarzieri de pana la 120 de minute. Meteorologii iau in calcul posibilitatea extinderii atentionarilor de ger pentru toata tara, pana in 2 martie, avand in vedere ca valul de frig se va mentine, iar temperaturile vor cobori pana la -22 de grade Celsius joi dimineata, potrivit news.ro.

Ora 10:30: 85 de trenuri si 15 curse aeriene, anulate din cauza vremii nefavorabile.

Doua autostrazi, 30 de drumuri nationale si aproape 41 de drumuri judetene sunt inchise din cauza viscolului.

Potrivit Infotrafic, marti, in intreaga tara sunt inchise doua autostrazi, 30 de drumuri nationale si 41 de drumuri judetene, dar si 7 drumuri comunale.          

Astfel, circulatia este oprita pe A2 Bucuresti ¬ Constanta si A 4 Ovidiu ¬ Agigea, dar si pe trei drumuri nationale din Teleorman (DN 65 E Rosiorii de Vede¬Furculesti, DN 51 Alexandria-Izvoarele,  DN 65A pe tronsoanele Turnu Magurele ¬ Rosorii de Vede si Scrioastea ¬ Dobrotesti), toate cele sapte drumuri nationale din Calarasi (DN 41, pe tronsonulCascioarele-Chirnogi ¬ Oltenita, DN 3, pe tronsonul Branesti ¬ Cuza Voda, DN 3A, pe tronsonul Lehliu¬ Fetesti, DN 21, pe tronsonul Drajna¬ Calarasi, DN 3B, pe tronsonul Calarasi ¬ Fetesti, DN 4, pe tronsonul Frumusani ¬ Oltenita, DN 31, pe tronsonul Manastirea ¬ Cuza Voda), trei drumuri nationale din Giurgiu (DN 5, pe tronsonul 1 Decembrie ¬ Giurgiu, DN 5 A, pe tronsonul Falastoaca ¬ Izvoarele, DN 41, pe tronsonul Daita¬ Cascioarele), sapte drumuri din judetul Constanta (DN 3, pe tronsonulMurfatlar ¬ Ostrov, DN 2A, pe tronsonul kilometric 127 ¬ 196 Harsova ¬ intrare Ovidiu, DN 3C, pe tronsonul Constanta ¬ Ovidiu, DN 22 C, pe tronsonul Murfatlar ¬ Cernavoda, DN 38, pe tronsonul Agigea¬ Negru Voda, DN 22 Ovidiu ¬ Mihai Viteazul, DN 22A Harsova ¬ Saraiu), patru din judetul Tulcea (DN 22, pe tronsonul Baia ¬limita cu jud. Constanta, DN 22A, pe tronsonul Cataloi ¬ limita cu judetul Constanta, DN 22 D, pe tronsonul Horia¬ Ciucurova ¬ Doua Cantoane, DN 22F, pe tronsonul vIzvoarele ¬ Nalbant), patru in Ialomita (DN 21, pe tronsonul Slobozia ¬ Drajna, DN 3A, pe tronsonul Drajna¬ Fetesti, DN 2A, pe tronsonul Urziceni ¬ Giurgeni,  DN 3B, pe tronsonul Fetesti ¬ Chirana), doua in judetul Vrancea (DN 2N, pe tronsonul Bogza- Dumbraveni, DN 23B, pe tronsonul Maicanesti ¬ Ciorasti).

Sunt inchise si 41 de drumuri judetene din judetele Teleorman, Dolj, Olt, Giurgiu ¬ 5, Constanta, Tulcea si Calarasi, dar si sapte drumuri comunale.

De asemenea, sunt inchise autostrazile A2 Bucuresti - Constanta si A4 Ovidiu - Agigea.

Infotrafic anunta, de asemenea, ca traficul feroviar, naval si aerian este afectat din cauza vremii.

Astfel, sunt anulate 85 de trenuri si 15 curse aeriene, iar Aeroportul Kogalniceanu din Constanta a fost inchis.

Tot in judetul Constanta sunt inchise in continuare porturile Constanta Nord, Constanta Sud Agigea, Midia si Mangalia. De asemenea, in judetul Tulcea, a fost inchisa Bara Sulina.

In judetul Teleorman, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Magurele ¬ Nikopol si Zimnicea ¬ Svishtov au fost inchise, din cauza vantului puternic.

Scolile sunt inchise si marti in Capitala si in zece judete

Scolile raman inchise si marti in Bucuresti si in judetele Dolj, Constanta, Tulcea, Giurgiu, Ilfov, Buzau, si Teleorman, in timp ce in Braila, Ialomita si Olt cursurile sunt suspendate atat marti, cat si miercuri.  De asemenea, marti, nu se vor face cursuri in 17 scoli din mediul rural din judetul Mehedinti si in 14 unitati scolare din judetul Calarasi, potrivit Ministerului Educatiei. 

Orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Aproape 60 de trenuri au fost anulate

Aproape 60 de trenuri de calatori au fost anulate luni, din cauza viscolului. In Gara de Nord din Capitala, trenurile au acumulat intarzieri de pana la 120 de minute.

Potrivit CFR Calatori, ultimele sase trenuri adaugate pe lista celor anulate sunt: R 7372 Galati - Faurei; R 9410 Piatra Olt - Caracal; R 9409 Caracal - Piatra Olt; R 9139 Craiova - Calafat; IR 1885 Titu - Targoviste; IR 1888 Targoviste - Titu.

Compania a luat luni decizia anularii a aproximativ 4% din cele 1.200 de trenuri CFR Calatori care circula zilnic in Romania. "Masura are ca scop eliberarea liniilor in vederea facilitarii interventiilor cu utilaje si pluguri de zapada si evitarea unor situatii nedorite pentru pasageri. Traficul de calatori va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulatie, acolo unde exista aceasta posibilitate", anunta CFR Calatori.

ANM ia in calcul posibilitatea extinderii avertizarii de ger pana in 2 martie; temperaturile vor ajunge pana la -22 de grade Celsius joi dimineata

Avertizarea cod portocaliu de ninsori si viscol a intrat in vigoare luni la ora 10.00, fiind valabila pana marti, la ora 14.00. In acest interval, in Bucuresti si in judetele Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 55-65 de kilometri pe ora, local peste 70 de kilometri pe ora si vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolita, determinand scaderea vizibilitatii sub 50 de metri.

O alta atentionare cod galben emisa de ANM este in vigoare pana marti, la ora 20.00, pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei., unde ninsorile vor fi moderate si local insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent. Vantul va avea intensificari cu viteze de 45-55 de kilometri pe ora, iar in partea de sud-est a teritoriului cu peste 60-65 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada si diminunand vizibilitatea.

Pana joi, 1 martie, la ora 10.00, este cod portocaliu de ger pentru Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. In aceste zone, valul de frig se va intensifica, iar gerul va fi persistent chiar si pe timpul zilei. Maximele vor fi cuprinse in general intre -12 si -8 grade, iar cele minime vor cobori pana la -22 de grade. Rafalele vantului vor accentua senzatia de frig.

Meteorologii iau in calcul posibilitatea extinderii avertizarii de frig pentru toata tara, avand in vedere ca valul de frig se va mentine, iar temperaturile vor cobori pana la -22 de grade Celsius in dimineata de joi, a anuntat luni directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. Potrivit meteorologului, valul de frig se va mentine pana la finalul saptamanii in Moldova, Dobrogea si Muntenia, inclusiv in Bucuresti, unde temperaturile minime vor fi de -18 grade.

"In continuare, noptile, diminetile, chiar si pe parcursul zilelor, temperaturile vor fi deosebit de scazute", a declarat directorul ANM Elena Mateescu, la Comandamentul de iarna pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase convocat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit meteorologului, in dimineata de marti si in dimineata de miercuri vor fi inregistrate temperaturi intre -21 si cel mult -11 grade Celsius in toata tara. Valul de frig se va mentine pana la sfasitul saptamanii, urmand ca temperaturile sa coboare pana la -22 de grade in diminetile de joi si vineri. In Capitala vor fi in jur de -18 grade Celsius.

"Luam in considerare posibilitatea ca miercuri dimineata sa prelungim avertizarea pentru valul de frig persistent, incluzand si 2 martie, pentru ca si pe parcursul noptii de miercuri spre joi si joi spre vineri ne asteptam ca valul de frig sa continue in Moldova, Dobrogea si Muntenia￯, a spus Elena Mateescu.

Recomandarile Ministerului Sanatatii

Pentru zilele cu temperaturi scazute, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor prin viroze respiratorii si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume. 

In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este recomandata folosirea mijloacelor de protectie adecvate - caciuli, manusi etc. Trebuie evitata expunerea prelungita a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute pentru a se feri de degeraturi. De asemenea, in cazul simptomelor de raceala, trebuie evitata automedicatia si este recomandata consultarea medicului. 

Specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda ca persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute. In aceasta perioada, trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor - acestia nu trebuie lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate sau sa fie transportati pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator. Locuintele si spatiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon. 

Ministerul Sanatatii a cerut directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti sa monitorizeze masurile care se impun la nivelul unitatilor sanitare, astfel incat acestea sa poata primi, tria si interna un numar mai mare de pacienti, pe perioada atentionarilor meteo.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
7254 vizualizari

 • +9 (13 voturi)    
  Nu pot intelege aceasta.... (Marţi, 27 februarie 2018, 7:12)

  gigiN [utilizator]

  ...imbecila tendinta a televiziunilor de a exagera,in special in ce priveste vremea-dar nu numai.Daca prognoza este de,sa spunem -12 grade,ele anunta -20.Plus ,"ger siberian","napraznis"la minus 10-12 grade.Idiotenie absoluta !!
  • +4 (8 voturi)    
   e doar comert (Marţi, 27 februarie 2018, 8:30)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Promovat de patronii de teveuri, mafioti lacomi. Ca si panarama cu "in hipermarket avem numai otrava",
  • +5 (11 voturi)    
   Scolile private s-au vandut psd-ului! (Marţi, 27 februarie 2018, 8:59)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Mai multe scoli private s-au vandut psd-ului si lui Dragnea, ascultand oridinul de lauda al lui Firea si s-au inchis si ele! Ele trebuiau sa-si respecte coloana verticala si sa refuze sa inchida scolile pentru a #rezista impotriva psd-ciuma rosie! International British School of Bucharest este una din ele!
   • +4 (4 voturi)    
    sa ne retragem copiii de la ei! (Marţi, 27 februarie 2018, 11:08)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    macar din tastatura!
  • +6 (6 voturi)    
   E mai usor sa blochezi totul decat sa faci ceva! (Marţi, 27 februarie 2018, 9:06)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Masurile luate de guvernarea PSD-ALDE contra ninsorilor abundente, a vantului si ingetului s-au limitat in mare parte la blocarea autostrazilor, soselelor, drumurilor si inchiderea scolilor. Practic, jumatate de tara este blocata.
   Unde sunt sutele de utilaje de deszapezire pe care le-am admirat toata iarna pana acum mergand in gol pe strazile curate pentru a consuma carburantul necesar decontarii contractelor paguboase incheiate de primarii PSD?
   Oare in tarile scandinave sau Canada se iau tot asa masuri empirice cand la ei conditiile climaterice actuale de la noi sunt aproape cotidiene in unele zone?
   Practic, conform mentalitatii comuniste a PSD-ALDE, mai bine blochezi totul decat sa faci ceva ca sa-ti asumi o decizie...
 • +4 (8 voturi)    
  Zapada (Marţi, 27 februarie 2018, 7:16)

  Misulescu [utilizator]

  cat est de fapt in Bucuresti ? Real nici temperatura n-a fost la Filaret decat minus 8 gr !
  • +2 (2 voturi)    
   IT-istii au liber si ei? (Marţi, 27 februarie 2018, 9:29)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui Misulescu

   Nu de alta, dar mai au motiv sa mai fie scutiti si de noi impozite de catre psd-ciuma rosie in schimbul voturilor.
 • +7 (17 voturi)    
  acu 30 de ani (Marţi, 27 februarie 2018, 8:34)

  Toni_Romania [utilizator]

  In ian. 1985 erau - 22 la pranz si mergeam toti la serviciu, inclusiv sambata si duminica, sa construim tara, si nu ne mai vaitam atata cu "coduri galbene" si mofturi occidentale - elevii si studentii la fel. Daca un tanar de azi ar fi teleportat in iarna aia, ar face stop cardiac.
  • +6 (16 voturi)    
   Pe bune (Marţi, 27 februarie 2018, 8:56)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Si chiar si dupa 90, nici nu aveam masini cu climatizare avansata (inclusiv pe scaune) sau aer conditionat vara. Cine avea noroc avea dacie si zicea "multumesc" macar asa, chit ca intra tot gerul in ea.

   Zapada era de la genunchi in sus si mergeam fara sa intreb daca pot sta acasa.

   Dar citesc stirile astea si ma intreb daca nu cumva vine Apocalipsa si poate Firea chiar este Fecioara reincarnata de e atata apreciata de BOR (si nicidecum ca tot baga bani in catedrala aia).
  • -1 (5 voturi)    
   si iarna circulatia auto era oprita! (Marţi, 27 februarie 2018, 9:20)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   si incalzirea, si lumina...ehe....ce vremuri frumoase! Oare cine era prmar in Bucurest? Gh. Pana? Bun om si politician, nu ca Firea!
 • +3 (3 voturi)    
  FiRea..... (Marţi, 27 februarie 2018, 11:37)

  MARA_MU [utilizator]

  ai ca iar nu ti-a mers startul in campania prezidentiala chiar daca Domnul ti-a lansat pe tava prilejul! Da si tu mai mult la Catedrala ca poate-poate face Popa o slujba si se mai moaie urgia!
 • +4 (4 voturi)    
  pun pariu (Marţi, 27 februarie 2018, 11:39)

  fokerul [utilizator]

  că toată zăpada din Bucureşti va fi strânsă şi depozitată în Piaţa Victoriei, unde va fi lăsată până la topire, astfel încât să nu se mai strângă lumea acolo pt proteste!
  • 0 (0 voturi)    
   idei (Marţi, 27 februarie 2018, 13:32)

   mr. no comment [utilizator] i-a raspuns lui fokerul

   Termina cu ideile!
 • +2 (2 voturi)    
  Temperaturi (Marţi, 27 februarie 2018, 12:22)

  TheBlizzard [utilizator]

  "Temperaturi intre -21 si cel mult -11 grade in toata tara". La Bucuresti sunt -7C. Dar bine-nteles... Bucurestiul nu este in Romania...
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 27 februarie 2018, 16:38)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by