Meteorologii au emis mai multe coduri galbene si portocalii, prin care avertizeaza ca urmeaza ger in toata Romania si ca mai multe regiuni vor fi afectate de ninsori si viscol in saptamana ce urmeaza. Un cod galben de temperaturi scazute a intrat deja in vigoare duminica dimineata si unele judete se circula deja in conditii de iarna. Scolile din Bucuresti vor fi inchise luni si marti, elevii urmand sa stea acasa si in judetele Constanta, Dolj, Giurgiu si Ilfov.

Viscol in mare parte din taraFoto: Facebook / ISU

Detalii despre avertizarile ANM,aici.

LIVETEXT evenimentele de duminica:

20.22Scolile vor fi inchise, luni si marti, si in judetul Ilfov

Ministerul Educatiei: Cursurile vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant

19.06Universitatea din Bucuresti anunta la randul sau ca nu isi va suspenda luni cursurile

18.46Gabriela Firea cere Directiei de Asistenta Sociala sa duca la centrele sociale cat mai multi oameni fara adapost: Noaptea trecuta, la centre au fost duse 6 persoane, sunt 31 de oameni care refuza constant adapostirea

17.40Scolile din judetul Giurgiu, inchise luni si marti din cauza gerului si a viscolului

17.20BAC 2018 Inspectorul scolar general din Bucuresti: Probele pentru evaluarea competentelor in cadrul bacalaureatului - sustinute cel mai probabil miercuri

17.10 Cursurile Universitatii Politehnica se vor desfasura luni dupa programul normal

Rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Mihnea Costoiu, a precizat pentru Agerpres ca luni cursurile institutiei de invatamant se vor desfasura dupa programul normal.

"Avand in vedere informatiile aparute in media in aceasta zi cu privire la intreruperea cursurilor la Universitatea Politehnica din Bucuresti, precizez ca in cursul zilei de luni, 26 februarie, cursurile se vor tine in program normal, urmand ca luni sa luam decizia cu privire la intreruperea sau nu, daca va fi necesar, pentru zilele de marti sau miercuri", a afirmat rectorul.

Precizarea este data in contextul in care in presa ar fi aparut informatii conform carora luni studentii UPB nu ar face cursuri din cauza conditiilor meteo.

Potrivit lui Costoiu, toate activitatile UPB se vor desfasura luni in regim normal.

16.30 Masuri sporite luate de Brigada Rutiera si ISU Bucuresti-Ilfov

Brigada Rutiera si ISU Bucuresti-Ilfov au luat masuri sporite in aceste zile, in conditiile in care Capitala intra sub avertizare cod portocaliu de ninsori si vant puternic, anunta Agerpres.

Comisar-sef Victor Galceava, imputernicit sef Brigada Rutiera, a anuntat duminica, in cadrul Comandamentului de iarna de la Primaria Capitalei, ca la nivelul BPR au fost dimensionate efectivele pentru zilele urmatoare, astfel incat sa existe adaptabilitate la conditiile meteo nefavorabile.

"Vom actiona cu prioritate pentru combaterea opririlor si stationarilor neregulamentare, pentru o circulatie buna a mijloacelor RATB si o buna interventie a mijloacelor de deszapezire. Adresez recomandari atat conducatorilor auto, cat si celorlalti participanti la trafic, in special pietonilor, sa tina cont de conditiile specifice de trafic adaptate la existenta zapezii, la existenta unor conditii meteo nefavorabile", a subliniat seful BPR.

Lt. col. Florin Stan, adjunct al sefului ISU Bucuresti-Ilfov, a aratat, la randul sau, ca institutia a luat masuri sporite pentru aceasta perioada, una dintre acestea fiind convocarea in sedinta extraordinara a Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti si convocarea grupului operativ care actioneaza in astfel de situatii.

"ISU Bucuresti-Ilfov este pregatit ca creasca la nevoie capacitatea operationala, a luat masuri de mentinere in stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace de interventie, s-au luat masuri de patrulare cu echipajele SMURD pentru identificarea persoanelor fara adapost si transportul acestora la centrele de cazare temporara, informarea populatiei cu privire la riscurile specifice sezonului, precum si la modul de comportare in astfel de situatii - pe retelele de socializare, pe panouri publicitare", a precizat reprezentantul ISU.

16.05 Suceava: Cursuri suspendate luni si marti la Universitatea "Stefan cel Mare" din cauza frigului

Cursurile Universitatii ''Stefan cel Mare'' Suceava (USV) vor fi suspendate in zilele de luni si marti, avand in vedere avertizarile meteorologice si problemele sistemului centralizat de termoficare al orasului, a anuntat conducerea institutiei academice, citeaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, Consiliul de Administratie al USV a decis suspendarea cursurilor in zilele de 26 si 27 februarie, cu exceptia celor desfasurate in ultimul an la programele de licenta ale domeniului "Stiinte ingineresti".

Reprogramarea activitatilor didactice va fi efectuata dupa un orar stabilit de fiecare facultate in parte, pe parcusul semestrului.

Producatorul Bioenergy Suceava avertiza pe 2 februarie ca se afla in dificultate financiara si ca exista riscul opririi instalatiilor care livreaza apa calda si caldura in sistem centralizat.

15.52Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj a decis duminica, in urma unei intruniri a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), suspendarea cursurilor in toate scolile din judet in zile de luni si marti.

14.50 Arges: Permanenta in toate scolile; in prezent nu sunt elemente care sa conduca la suspendarea cursurilor

Comandamentul Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges a decis, duminica, asigurarea permanentei in toate unitatile de invatamant si monitorizarea evolutiei vremii, neexistand deocamdata elemente care sa conduca la suspendarea cursurilor, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arges, in paralel vor fi monitorizate starea drumurilor, precum si alimentarea cu energie electrica, apa si cu agent termic a unitatilor de invatamant.

"In functie de indeplinirea acestor conditii, vom analiza toate situatiile punctual si vom decide daca se impune suspendarea cursurilor in una sau mai multe unitati din judet. La acest moment nu sunt constituite elemente care sa conduca la suspendarea cursurilor in nicio unitate", se precizeaza in comunicatul ISJ Arges.

14.31Braila: Autoritatile au decis ca toate femeile insarcinate, bolnavii cronici si persoanele care fac dializa sa fie dusi la spitale; judetul va fi sub avertizare de viscol

14.29Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti: Numarul solicitarilor este constant crescut, avem cate 1.500 - 1.700 de apeluri zilnic, mai multe decat capacitatea noastra de interventie

14.24IGSU: Peste 5.000 de pompieri militari cu peste 3.000 de mijloace tehnice, pregatiti sa intervina in zonele vizate de avertizarile meteo

13:24 Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a facut duminica un apel catre bucurestenisa nu iasa cu masinile in trafic in aceste zile, pentru a fi evitata blocarea traficului si pentru a permite interventia utilajelor de deszapezire.

Scolile vor fi inchise luni si marti in Bucuresti / Firea: "Probabil se va extinde aceasta decizie"

13.03Ministerul Sanatatii: Recomandari pentru zilele cu temperaturi scazute

Ce ne spune ISU: