Vremea va fi deosebit de rece in acest sfarsit de saptamana, cu valori termice negative atat minime, cat si maxime, la nivelul intregii tari, a declarat vineri, pentru Agerpres, meteorologul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Dinu Marasoiu.

Vremea devine deosebit de geroasaFoto: AGERPRES

Potrivit specialistului, in acest weekend vremea se va raci considerabil. In cursul zilei de sambata, temperaturile maxime se vor incadra intre -6 grade, in nordul Moldovei, si 7 grade in Banat si Oltenia.

"Ulterior, in noaptea de sambata spre duminica, vorbim despre alte temperaturi, cu minime de sub -10 grade, chiar si de -15 grade, pentru partea de nord si de centru a tarii. In restul tarii, vor predomina valorile negative. Duminica va fi o vreme deosebit de rece pentru sfarsitul lunii februarie, cu temperaturi maxime in general intre -12 si -4 grade, mai ales in partea nordica si in estul Transilvaniei. Minimele din noaptea de duminica spre luni continua sa scada si se vor situa intre -15 si -5 grade, chiar spre minus 20 de grade, in nordul Moldovei si in depresiunile din estul Transilvaniei", a precizat Marasoiu.

Si in Bucuresti vremea va avea o evolutie asemanatoare. In noaptea de sambata spre duminica, se vor inregistra minime cuprinse intre -7 si -5 grade. In plus, maxima de duminica ramane foarte apropiata de aceste minime, respectiv intre -5 si -4 grade.

In noaptea de duminica spre luni, in Capitala va fi ger, iar valorile termice vor ajunge spre -11 grade Celsius.

In privinta precipitatiilor, meteorologul ANM a mentionat ca se intrevad doar cateva fulguieli sambata seara, la nivelul Bucurestiului.