Traficul se desfasoara, duminica, in conditii de iarna pe mai multe artere rutiere, mai exact pe cele din jumatatea de nord a tarii, unde ninge slab in majoritatea zonelor si mai puternic pe alocuri. Momentan nu exista blocaje din cauza conditiilor meteorologice, potrivit Centrului Infotrafic.

Circulatie de iarnaFoto: HotNews / DP

Meteorologii prognozeaza ca in urmatoarele ore vremea va fi inchisa si se vor semnala precipitatii, in special sub forma de ninsoare, scrie News.ro.

Potrivit Infotrafic, nu sunt drumuri cu circulatie blocata, dar se circula in conditii de iarna pe mai multe artere rutiere, mai exact pe cele din jumatatea de nord a tarii, unde ninge slab in majoritatea zonelor si mai puternic pe alocuri.

Pentru a preintampina producerea de accidente rutiere, politistii recomanda soferilor sa reduca viteza de deplasare, sa circule cu o viteza de maxim 30 km/h in localitati si 50 km/h in afara acestora, sa aiba autovehiculul echipat cu pneuri corespunzatoare, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa foloseasca cu precadere frana de motor.

De asemenea, politistii solicita conducatorilor auto sa nu efectueze depasiri riscante, sa adopte permanent o conduita preventiva la volan si sa asigure o buna vizibilitate curatand parbrizul, luneta si geamurile laterale.

La randul lor, meteorologii anunta ca in urmatoarele ore vremea va fi inchisa, cu cer noros si cu precipitatii, in special sub forma de ninsoare. Deocamdata, nu au fost insa emise avertizari de fenomene periculoase.

  • CNAIR: S-a actionat cu 845 de utilaje de deszapezire si s-au raspandit aproape 3.000 de tone de material antiderapant; ninge moderat in 19 judete din tara

Drumarii au intervenit, in ultimele ore, cu 845 de utilaje de deszapezire si cu aproape 3.000 de tone de material antiderapant. Ninge in 19 judete din tara si se continua actiunile de curatare a soselelor, anunta Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, la nivel national, de sambata ora 17.00, pana duminica la ora 12.00, s-a actionat cu 845 de autoutilaje si s-au raspandit 2.927 tone de material antiderapant.

La ora transmiterii acestei stiri, ninge moderat in judetele Prahova, Suceava, Neamt, Bacau, Iasi, Vaslui, Arges, Dambovita, Gorj, Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Salaj, Bihor, Alba, Satu Mare, Sibiu, Mures si Harghita.

"Precizam ca reprezentantii CNAIR SA actioneaza in permanenta in toate zonele afectate, pentru a asigura desfasurarea traficului rutier in conditii de siguranta. Facem din nou apel la conducatorii auto sa circule prudent, sa adapteze viteza la conditiile din trafic, sa plece la drum doar daca au autovehiculele echipate corespunzator pentru conditii de iarna si sa se informeze in prealabil cu privire la conditiile de trafic din zonele tranzitate", transmit reprezentantii CNAIR.