Un numar de 18 copaci au fost doborati de vant sau sub greutatea zapezii in judetul Vrancea, in ultimele 24 de ore, iar trei masini au fost avariate. 5100 de abonati nu au current electric din cauza avariilor pe care muncitorii societatii de furnizare a energiei electrice incearca sa le remedieze, potrivit news.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al IU Vrancea, Florin Olaru, in ultimele ore, au fost 18 interventii pentru indepartarea crengilor sau copacilor care sub greutatea zapezii au cazut fie pe sosea, fie pe masini parcate, cele mai multe cazuri fiind in Focsani.

Trei autoturisme au fost avariate de arborii sau crengile lor care au picat din cauza vremii. In 13 dintre situatii a intervenit Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea cu aproape 60 de subofiteri si 13 mijloace, insa au fost mobilizati si voluntarii de la Focsani, si din localitatile Campineanca, Dumitresti si Racoasa care au actionat in cinci cazuri pentru indepartarea copacilor doboriti pe sosea sau pe masinile parcate.

Tot din cauza vantului si a zapezii grele, la ora 5.00 dimineata erau 6 localitati din Vrancea nealimentate cu energie electrica, 5100 de abonati erau privati de acest serviciu, localitatile afectate fiind Barsesti, Fitionesti, Racoasa, satul Trestia din comuna Vintileasca si Bolotesti cu 2500 de gospodarii in bezna si reghiu cu 150.00.

Nici un drum judetean sau national din Vrancea nu este blocat de nameti. Pe drumurile nationale se actioneaza acum cu 15 utilaje iar pe cele judetele cu 38 de masini de deszapezire.

Se circula in conditii de iarna in tot judetul Vrancea.