Joi, 14 judete din centrul si nord-estul Romaniei se afla, pana la ora 11.00, sub un cod galben de ninsori abundente, local viscolite si depunere de strat consistent de zapada. Este vorba de judetele Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Covasna, Brasov, Bacau,Vaslui, Iasi, Neamt, Harghita, Suceava si Botosani.

Harta 2 Cod galben ninsoriFoto: ANM

Potrivit avertizarii ANM ce a intrat in vigoare miercuri ninsori temporar insemnate cantitativ (in general 20-25 l/mp) cu depunere de strat de zapada consistent vor fi in estul Carpatilor Meridionali, in Carpatii Orientali, in cea mai mare parte a Moldovei si local in nordul Munteniei.

Vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze in general de 45-50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, in special in Carpatii de Curbura, cu rafale de peste 70 km/h, astfel ca vor fi intervale cu ninsoare viscolita si vizibilitate redusa.

De asemenea, toata tara se afla, pana la ora 15.00, sub o informare meteo ce a intrat in vigoare marti seara, potrivit careia precipitatiile ce au inceput in sud-vest se vor extinde in tot teritoriul.

In sudul si in estul teritoriului se vor cumula local 15-20 l/mp si pe spatii restranse, in special la deal si la munte, peste 25-30 l/mp. In Dobrogea va ploua, in Campia Romana vor predomina ploile, in Campia de Vest se vor semnala precipitatii mixte, iar in restul tarii vor fi mai ales ninsori.

Se va depune strat de zapada, local consistent in zonele montane si submontane, iar in a doua parte a intervalului si in Moldova.

Incepand din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitatiile vor fi in restrangere catre est-nord-est. Vantul se va intensifica temporar in majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45-55 km/h in sud, in centru si in est, iar la munte peste 70-80 km/h, astfel ca ninsoarea va fi viscolita, iar vizibilitatea scazuta.

Vor fi conditii pentru depuneri de polei sau ghetus.