Pe viitor chiar s-ar putea să existe un model Tesla mai ieftin, pe la 25.000 de euro, le-ar fi spus Elon Musk lucrătorilor de la uzina pe care compania o are în Germania. Discuția despre o Tesla mai ieftină nu este nouă, dar un astfel de preț mai scăzut este greu de atins.

Logo TeslaFoto: Sergiomonti, Dreamstime.com

Reuters a citat surse care au spus că Musk, după ce a participat la summit-ul pe teme de inteligență artificială, la Londra, a mers și la uzina germană din Gruenheide, lângă Berlin. Acolo, el le-ar fi spus muncitorilor că va fi construită o mașină de numai 25.000 de euro. Cele mai ieftine modele Tesla costă cam 43.000 de euro în prezent în Europa, înainte de aplicarea subvențiilor guvernamentale.

La uzina germană deschisă de Tesla în primăvara lui 2022 cadența este de 5.000 de mașini pe săptămână, iar cele mai optimiste planuri vorbesc despre ajungerea la o capacitate de un milion de mașini/an. Nu se știe dacă va fi posibil și nici dacă extinderea va fi aprobată în Germania, unde legile de mediu sunt dure.

Musk a vorbit acum câțiva ani despre posibilitatea unei mașini Tesla mai ieftine, undeva pe la 25.000 de dolari, dar tehnologia de pe liniile de asamblare nu permitea producerea unei astfel de mașini, costurile totale fiind mari.

O serie de îmbunătățiri din producție ar putea însă permite lansarea unui astfel de model peste câțiva ani când vor fi clar mult mai multe mașini electrice de sub 30.000 de euro pe piață și când subvențiile guvernamentale vor fi mai mici.

Sursa foto: Dreamstime.com