Prima emisiune de eurobonduri a Rompetrol va avea o valoare maxima de 250 milioane de euro, iar sumele atrase vor fi investite in infrastructura, dar si pentru a rambursa obligatii ale companiilor din grup.

English version

Actionarii societatii Rompetrol Rafinare, operatorul Petromidia, sunt convocati pe data de 8 iulie pentru a aproba “solutia de finantare a grupului de companii Rompetrol prin emiterea de catre compania-mama, Rompetrol Group NV Olanda, a unei serii de euroobligatiuni cu scadenta in 2009“.

Un alt punct pe ordinea de zi este aprobarea garantarii de catre Rompetrol Rafinare a bondurilor ce vor fi emise. Ceilalti garanti sunt, “in mod solidar“, Rompetrol SA, Rompetrol Downstream, Rompetrol Petrochemicals si Rom Oil.

INVESTITII. “Emitentul intentioneaza sa transfere sumele provenite din obligatiuni catre membrii grupului Rompetrol, cu scopul general de a efectua investitii in infrastructura, in alte scopuri corporative generale ale grupului de companii Rompetrol, precum si pentru a rambursa obligatiile existente ale companiilor grupului“, se arata in anuntul de convocare a AGA.

Banca de investitii JP Morgan a fost desemnata ca unic administrator al emisiunii de obligatiuni. Operatiunea va fi precedata de obtinerea unui rating din partea unei agentii internationale de evaluare.

ALTE CREDITE. In ceea ce priveste gradul de indatorare al grupului, guvernul a aprobat, in luna octombrie a anului trecut, o ordonanta de urgenta care permite Rompetrol Rafinare - Complex Petromidia sa-si stinga datoria istorica la buget in valoare de 603 milioane de dolari prin emiterea de obligatiuni. Titlurile au o maturitate de sapte ani.

In acest an, Petromidia a mai obtinut imprumuturi, cu o valoare cumulata de 130 milioane de dolari, pentru finatarea importului de titei.