Din interviul acordat agentiei Mediafax reiese ca presedintele PSD, Adrian Nastase, nu considera ca partidul sau a fost infrant in alegerile locale.

El spune ca "PSD a obtinut cele mai bune rezultate din istoria sa: 1700 de posturi de primari si 3 milioane de voturi pentru consiliile judetene".

Fara sa faca exemplificari, Adrian Nastase a admis totusi ca "unde ne-am lasat capturati de intrigi interne si influente nefaste, am pierdut", referindu-se probabil la orasele resedinta de judet, pierdute de PSD, dupa o dominatie indelungata, asa cum s-a intamplat la Bacau, Suceava sau Botosani.

Adrian Nastase pomeneste des cuvantul schimbare. "Daca nu schimbam noi, ne schimba electoratul", spune el. "Electoratul s-a schimbat, Romania s-a schimbat, trebuie sa ne schimbam si noi".

Presedintele PSD precizeaza insa ca schimbarea structurii partidului la varf nu se refera la oameni, ci la sistemul de conducere. Adrian Nastase spune ca analiza PSD nu se refera la "cazuri" si "caderi de capete", ci mai degraba la chestiuni organizatorice si de imagine.

Anume schimbarea modului de organizare, schimbarea strategiei de campanie electorala si nu in ultimul rand, asumarea cu curaj a pozitiei de partid de stanga, fara teama ca PSD va fi confundat cu partidul comunist.