Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au audiat, luni, in calitate de martor, doi medici si doua asistente de la Spitalul Clinic "Prof.Dr. Theodor Burghele", in dosarul in care medicul Naum Ciomu este cercetat penal, dupa ce a sectionat penisul unui pacient, in timpul unei operatii.

Primul audiat a fost medicul anestezist, care s-a intilnit cu procurorii de dimineata. La Parchet au mai venit doua asistente si, ulterior, al doilea medic chirurg (de la Sectia de terapie intensiva a spitalului) care a asistat la operatia coordonata - potrivit procurorilor - de medicul Ciomu.

Marius Iacob, prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti, a declarat ca fiecare dintre cei audiati luni si-a confirmat prezenta in sala de operatie, detaliind atributiile avute in realizarea interventiei chirurgicale.

Potrivit lui Iacob, martorii audiati au sustinut ca nici unul nu a vazut cum a facut doctorul Ciomu inciziile, motivind fie ca nu aveau vizibilitate spre locul in care era facuta taietura, fie ca nu aveau competenta sa intervina in ceea ce facea medicul coordonator.

La finalul audierilor, asistenta medicala Mariana Nedu a declarat presei ca nu putea interveni in ce facea chirurgul si ca nici nu poate "interpreta" interventia acestuia, intrucit nu are competente in acest sens.

Pe de alta parte, Nedu a sustinut ca, din locul in care se afla in timpul operarii barbatului de 34 de ani, nu putea vedea ce se intimpla. Totusi, asistenta a aratat ca medicul Naum Ciomu nu a facut doua-trei incizii, ci doar una.

Procurorii au audiat-o si pe asistenta Carmen Mazilu si, apoi, pe medicul Daniela Sandu.

Doctorul Mircea Popescu, directorul unitatii medicale, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca in timpul operatiei, medicul Naum Ciomu a fost asistat de un alt doctor chirurg, unul anestezist si de doua asistente.

"A fost o operatie simpla, altminteri ar mai fi intrat un chirurg in sala", explica Popescu, aratind ca cei prezenti nu au avut cum sa intervina intrucit au constatat sectionarea penisului abia dupa ce medicul facuse taietura. "Penisul nu a fost taiat in mai multe bucati, ci a fost sectionat in mai multe locuri", a precizat sursa citata.

Parchetul Tribunalului Bucuresti s-a sesizat din oficiu cu privire la acest caz de malpraxis, in timp ce Colegiul Medicilor Bucuresti deruleaza propria ancheta in acest caz. Doctorul Naum Ciomu este cercetat penal pentru ca, in timpul unei operatii chirurgicale pe care a efectuat-o in cursul lunii iulie, si-a exercitat in mod defectuos indatoririle de serviciu fata de pacientul I.

J, in virsta de 34 de ani.

Barbatul se internase la spitalul "Prof. Dr. Theodor Burghele" pentru o operatie de coborire a testiculului sting in scrot, urmind a fi operat de doctorul Naum Ciomu. Marti, in timpul interventiei, doctorul Ciomu i-a taiat tinarului canalul urinar din partea inferioara a penisului, apoi i-a fragmentat penisul in mai multe bucati.

Pacientul - tatal unei fetite - se afla la Clinica de Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Spitalul "Floreasca". Medicii spun ca, dupa inchiderea ranii, ii vor construi un nou penis, cu care sa poata urina, iar dupa citeva luni se va incerca substituirea functiei erectile.