Malul Dunarii, in apropiere de Calarasi, va deveni o zona turistica importanta dupa finalizarea unui proiect de investitii de circa 20 milioane de euro, care prevede construirea de hoteluri, restaurante, a unui port si a replicii unui sat de la inceputul secolului XX, destinat cazarii turistilor.

"Proiectul Danubius Park propune amenajarea a doua zone de interes in apropiere de Calarasi, pe malul Dunarii", a declarat Dorin Mitisor, sef de proiect la firma care a realizat studiul de fezabilitate, citat de Mediafax.

Amenajarea infrastructurii necesare, respectiv iluminatul public, canalizarea, precum si a unui centru de conferinte si a unui dispecerat turistic, va fi finantata in mare parte prin programul Phare 2003.

"Costurile pentru infrastructura se ridica la cinci milioane de euro, din care 4,5 milioane euro sunt fonduri Phare, iar restul de la Consiliul Judetean si fonduri guvernamentale", a mentionat Mitisor. Danubius Park este structurat in doua zone, orientate spre asigurarea de servicii atat vara, cat si in perioada de toamna -iarna.

Prima zona va include un hotel, pensiuni, restaurante cu specific local, cazinouri, baruri si un port pentru ambarcatiuni usoare. In cel de-al doilea sector, cu o suprafata de 12 hectare, va fi amenajata o replica a unui sat de la inceputul secolului XX, cu case traditionale, carciuma si han.