Camera Deputatilor a acordat un contract de 1,53 miliarde lei firmei Avsec Security Services SRL, pentru "executarea reparatiilor, reviziilor tehnice si reviziilor pentru certificarea securitatii radiologice la echipamente pentru control cu raze X si porti de detectie metale".

Potrivit anuntului de achizitie publica, contractul de servicii a fost atribuit, la sfirsitul lunii iulie, in urma negocierii cu o singura sursa. Acest lucru este permis in cazul contractelor legate de siguranta nationala, aparare si ordine publica, conform ordonantei de urgenta referitoare la achizitiile publice.

Contactata telefonic de MEDIAFAX, patroana firmei, Luminita Georgescu, a confirmat primirea contractului, dar a spus ca nu este "dispusa" sa dea declaratii. "In fiecare an, aceeasi poveste", a comentat Georgescu.

Anul trecut, aceeasi firma primea contractul pentru revizii si reparatii la aparatele de control cu raze X si portile de detectie metale, contra sumei de 2,25 miliarde lei.

Avsec era anul trecut singura societate din Romania, care, alaturi de SRI, detinea autorizare pentru revizii si reparatii la sistemele de securitate.

Firma a mai executat lucrari de acest gen si pentru MApN, SPP, Directia Generala a Penitenciarelor, centrala de la Cernavoda.

Presa centrala relata, tot anul trecut, ca firma - ai carui asociati erau Luminita Georgescu, profesoara de engleza, si fiul sau - avea un singur angajat si o cifra de afaceri, in 2002, de 570 milioane lei si un profit de 400 milioane de lei.

"Eu zic sa va mai informati daca firma are un singur angajat sau mai multi", a afirmat Georgescu.

Pina la transmiterea stirii, Secretariatul General al Camerei nu a dat detalii despre contract.