Comunicatul precizeaza ca tranzactiile cu actiunile celor cinci companii in pietele special definite, RegularRasdaq si DealRasdaq, precum si operatiunile speciale efectuate in alte piete pe platforma BVB, raman parte integranta a BER, sub aspectul administrarii emitentilor, al supravegherii pietei si al regimului comisioanelor. Astfel, operatiunile se vor regasi in statisticile si arhiva BER.

Decontarea tranzactiilor cu actiunile acestor emitenti se va efectua prin sistemele specializate ale BVB, in conformitate cu reglementarile BVB. „Acesta este al doilea pas catre fuziune, din punct de vedere tehnic, a celor doua burse.

Prin tranzactionarea pe platforma tehnica a BVB se reduc costurile de decontare, atingandu-se astfel unul dintre obiectivele BER“, a declarat directorul general al BER, Anca Dumitru.

In primul grup de emitenti listati pe BER care se tranzactioneaza si deconteaza prin intermediul sistemului de tranzactionare-compensare-decontare operat de BVB se regasesc Aversa Bucuresti, Comcereal Alexandria, Electromagnetica Bucuresti, Severnav Drobeta Turnu Severin, Upet Targoviste.