Die Presse online relateaza ca cei 17 se aflau intr-un microbuz care circula pe autostrada federala 21 din Germania, indreptandu-se catre Reichenhall. La un moment dat, soferul a fost nevoit sa opreasca intrucat soseaua era blocata de doua masini amplasate de-a latul drumului.

Patru barbati inarmati au coborat din cele doua autoturisme si i-au atacat pe pasagerii microbuzului, care se intorceau in tara dupa ce muncisera o vreme in Italia. Mai mult, pentru a intimida victimele, unul dintre hoti a tras un foc de arma in aer, dupa care au spart geamul de la portiera soferului, relateaza Salzburger Nachrichten, in editia online.

Doi dintre pasageri si soferul au opus rezistenta, motiv pentru care hotii i-au lovit cu o bara de fier si cu patul unui pistol, adauga sursele citate. Talharii s-au urcat in masini si au demarat in tromba, in momentul in care au vazut apropiindu-se o ambulanta, care se intorcea de la o interventie in zona.

Remarcand masinile oprite pe sosea, soferul ambulantei a crezut ca este vorba despre un accident si a pus in functiune girofarul, sustin sursele citate. Suspectii - cu varste cuprinse intre 20 si 44 de ani - au fost arestati la scurt timp, in apropierea localitatii Pinzgau, din Austria. Autoritatile austriece i-au retinut pe cei patru, care au negat orice implicare in incidentul din Germania.

Potrivit anchetatorilor, cei patru sunt tot romani, ei fiind depistati circuland cu un autoturism Fiat inmatriculat in Italia. Autoritatile germane au cerut deja extradarea celor patru, sustine Salzburger Nachrichten online.

Potrivit Die Presse, care citeaza Biroul procurorului din Traunstein, nu este exclus ca cei patru sa faca parte dintr-o banda bine organizata, specializata in astfel de infractiuni. Politistii din Traunstein sustin ca acest jaf armat este cel mai grav incident de acest fel petrecut pana acum in zona, relateaza Trostberger Tagblatt online.