Presedintele PSD, Adrian Nastase, a anuntat, luni, in comuna suceveana Malini, unde a facut o vizita neprotocoloara, ca a decis sa candideze la Presedintia Romaniei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nastase a facut acest anunt intr-o adunare ad-hoc a satenilor din Malini, surprinsi de vizita inopinata a premierului in zona.

"Am sa va spun acum un lucru pe care unii au incercat sa-l smulga de la mine in ultimele doua saptamini. Vreau sa va spun ca m-am hotarit sa candidez pentru postul de presedinte, in cadrul partidului nostru. Imi voi depune candidatura, in asa fel incit aceasta decizie a mea sa fie o decizie care sa insemne pentru romani o sansa mai buna in intilnirea cu Uniunea Europeana.

O sansa mai buna de bunastare, o crestere a veniturilor", a spus Nastase.

El a explicat ca face acest anunt aici pentru ca multi l-au intrebat daca a ezitat sau daca ii este teama de cineva.

"Nu! Eu, cind a fost greu in tara, n-am plecat in strainatate, n-am mers sa lucrez pe nu stiu unde, sa fiu platit de marile organisme mondiale.

Am stat aici, am trudit in Opozitie, la putere, ca ministru de Externe, ca presedinte al Camerei Deputatilor, ca prim-ministru timp de patru ani si-am stat si la greu, si la bine si vreau in continuare sa ajut dupa toate puterile mele ca tara sa mearga mai bine si oamenii sa traiasca mai bine", le-a spus Nastase satenilor.

Imbracat intr-o tinuta lejera - pantaloni de stofa si o camasa cu mineci scurte - Nastase a venit pe neasteptate in comuna Malini, fiind insotit de sotie si de fiul cel mic, Mihnea, pe care parintii l-au dus sa viziteze casa memoriala Nicolae Labis.

Alaturi de premier, in comuna au venit ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu si fostul ministru Marian Sirbu.

Neinsotit de nici o autoritate judeteana si fara forte de ordine, pazit doar de un singur cadru SPP, Nastase a abordat o alura degajata si a strabatut pe jos ulitele, intrind prin casele satenilor, intretinindu-se cu acestia, intrebindu-i de problemele pe care le au si incercind chiar sa le dea solutii pe loc.

La ora transmiterii acestei stiri, premierul se afla in pragul casei memoriale Nicolae Labis, alaturi de sora poetului, Margareta Labis, care i-a oferit un volumul de versuri "Moartea Caprioarei" si i-a povestit premierului despre viata si creatia poetului.