Samsung Electronics estimeaza realizarea, in 2004, a unei cifre de afaceri de 70 de miloane de dolari, in Romania, cu 40% mai mare decat anul trecut.

"S-ar putea ca acest obiectiv sa fie depasit, cifra de afaceri urmand sa se incadreze intre 75 si 78 de milioane de dolari", a afirmat, Simon Rhee, directorul Samsung Electronics Austria, divizia responsabila pentru activitatile din Europa Centrala si de Est. Pentru anul 2005, prognozele companiei au ramas la nivelul stabilit anterior, respectiv 100 de milioane de dolari.

In Romania, Samsung Electronics are semnate acorduri de parteneriat cu HAT Romania, pentru distributia de telefoane mobile, cu Deck Computers, pentru terminale IT, in vreme ce segmentul electronicelor si al electrocasnicelor este acoperit de compania Genco Electric. Potrivit estimarilor proprii, Samsung Electronic are o cota de 10-12% din piata telefoanelor mobile si de 11% din piata monitoarelor.

Compania sud-coreeana considera Romania una dintre cele mai importante piete din Europa Centrala si de Est si cea mai importanta din zona balcanica, a mai afirmat oficialul Samsung. Pe piata mondiala, Samsung Electronics estimeaza ca va obtine, in acest an, venituri de 33,2 miliarde de euro, cu circa patru miliarde de euro peste anul trecut.