Seful Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Anglia a confirmat ca jucatorul lui Chelsea a fost depistat pozitiv. Gordon Taylor, presedintele Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Anglia, a confirmat ieri, intr-un interviu pe care l-a acordat postului tv "Sky Sports News", ca Adrian Mutu este jucatorul depistat pozitiv la controlul antidoping efectuat de agentia UK Sport.

"Lucrurile nu merg deloc bine pentru el, din mai multe cauze. in acest moment, Mutu nu a ajuns in varful carierei sale. Este o chestiune care trebuie sa-l ingrijoreze". Taylor a folosit in continuare un ton diplomatic.

"Rezultatul testului trebuia sa ramana confidential, pentru ca nu dorim ca oamenii sa traga concluzii pripite. Pentru a lamuri lucrurile, trebuie sa asteptam rezultatul celui de-al doilea test, dar si raspunsul jucatorului".

Taylor s-a aratat ingrijorat de faptul ca Mutu este al doilea jucator al lui Chelsea depistat pozitiv. "in aprilie 2003 portarul australian Mark Bosnich a fost suspendat 9 luni de Asociatia Fotbalistilor Profesionisti, dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina.

Apoi, clubul i-a reziliat contractul. Este ingrijorator pentru Chelsea faptul ca trebuie sa faca fata la doua cazuri de dopaj intr-un timp atat de scurt", a incheiat Gordon Taylor.

Ar pierde 14,1 milioane euro

Daca zvonul s-ar adeveri, Adrian ar pierde nu mai putin de 14,1 milioane de euro. Din acestia 300.000 sunt banii de la Adidas. De asemenea, Pepsi ar putea rezilia contractul de 1,5 milioane euro pe care el il semnase pe doi ani, cu drept de prelungire pe inca doi.

De asemenea, Mutu ar putea fi licentiat de clubul sau, cu care mai are un contract valabil pentru trei ani si jumatate. Astfel el ar pierde salariul, adica trei milioane de euro pe sezon.

"Nu iau droguri"

Intr-un interviu acordat in urma cu trei luni ziarului Libertatea, "Briliantul" declara ca n-a consumat niciodata nici droguri, nici substante dopante. Reluam pasaje din acel text, pentru ca de peste 48 de ore Adrian a devenit "Omul invizibil" si nu poate fi gasit de presa, ci doar de impresarii sai.

Mutu s-a referit la acest aspect dupa in ce in diverse medii din Romania circulau zvonuri cum ca jucatorul lui Chelsea ar fi implicat in "Dosarul cocaina". Niciodata pana acum numele lui nu a aparut in acel dosar.

"Sa consum eu droguri? Doamne-fereste! Sunt zvonuri gratuite. N-am luat in viata mea nici droguri, nici alt fel se substante menite sa-mi creasca performantele sportive", punea Adi lucrurile la punct, pentru ca apoi sa detalieze.

"Viata de fotbalist nu-ti permite astfel de derapaje. in Anglia ni se fac analize saptamanal. Ni se iau probe de urina, probe de sange, mostre de par... N-ai par in cap, dai de unde ai! Probele sunt sigilate si trimise in SUA, pentru analize. Retine, dau probe saptamanal! Acolo n-ai cum sa joci daca incerci sa calci stramb".

El sustinea ca a ajuns sa fie tratat mai bine de presa din Anglia decat de cea romana: "Pe ei ii intereseaza mai mult ce fac in teren, nu in afara lui. in tara sunt denigrat aproape in fiecare zi". Din pacate pentru Adi, totul e pe cale de consecinta.

Cum nu a mai jucat deloc, presa insulara a inceput sa fie interesata de viata lui extrasportiva. si tot pe cale de consecinta, presa britanica a anuntat bomba: "Mutu s-a dopat". Concluzia e cinica pentru Adrian: nu calca pe nervii presei engleze!

15 luni de aventuri si necazuri

"Daily Mirror" a rezumat, in cateva episoade sugestive, perioada zbuciumata traita de Mutu de cand a devenit jucatorul lui Chelsea.

Iulie 2003: "Acuzat ca si-a agresat sotia"

August 2003: "inscrie golul victoriei in meciul de debut cu Leicester, dar apoi nu mai reuseste sa trimita mingea in poarta in 13 partide"

Octombrie 2003: "Divorteaza de Alexandra Dinu"

Ianuarie 2004: "incepe o legatura amoroasa cu Moran Atias, fosta Miss Israel"

Februarie 2004: "I se atribuie o noua legatura amoroasa cu Kitty Cepraga"

Mai 2004: "O publicatie prezinta poze ale lui facand sex cu Laura Andresan, un star porno"

Iulie 2004: "Mourinho ii spune lui Mutu sa puna capat petrecerilor"

August 2004: "Este acuzat ca a incercat sa orchestreze un imprumut al sau la Juventus"

Septembrie 2004: "E implicat intr-o urmarire cu politia prin Bucuresti, dupa ce a refuzat sa se legitimeze, atentionat ca depasise viteza"

Septembrie 2004: El si doi coechipieri, Lobont si Neaga, au fugit din cantonamentul nationalei inaintea meciului cu Macedonia la un club de striptease, consumand si bauturi alcoolice

Octombrie 2004: "Pretinde ca se afla in conflict cu Mourinho, apoi pleaca la Bucuresti impotriva ordinelor managerului de la Chelsea. E amendat cu salariul pe doua saptamani".

Octombrie 2004: "Se cearta violent cu antrenorul, care-i reproseaza ca a plecat la lotul Romaniei fara acceptul clubului si ii cere din nou sa puna capat vietii tumultuoase. Mutu, trimis sa se pregateasca separat, il ameninta pe Mourinho ca ii rupe picioarele. Pleaca in Italia, alaturi de fosta sotie".

Adi e la Londra

"Mutu este la Londra, el a petrecut cateva zile in Italia si a revenit in capitala Angliei. Asteptam contraexpertiza, iar pana atunci nu putem face nimic. Credem ca nu avem de asteptat mai mult de doua zile", a declarat inpresarul italian al jucatorului, Pretti.

Becali si Popescu discuta cu Chelsea

Impresarii Gica Popescu si Victor Becali au plecat, ieri dimineata la Londra, pentru clarificarea situatiei lui Mutu. Conform celor doi, Mutu e speriat de acuzatiile care i se aduc si nu vrea sa dea declaratii presei pana cand aceasta situatie nu va fi clarificata.

"A inscris mai mult in cluburi de noapte"

"Mutu s-a impiedicat" a titrat cotidianul "Daily Mirror", dupa ce "Mail on Sunday", editia de duminica a lui "Sunday Mail", a anuntat ca atacantul echipei Chelsea a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

"Alarma suna pentru Mutu de peste un an, dar el a refuzat sa o asculte, iar acum se confrunta cu posibilitatea unei suspendari de doi ani care ii va permite sa se afiseze in continuare in compania femeilor frumoase si in cluburi de noapte.

Desi a fost considerat, la aducerea sa la Chelsea, ca un jucator cu viziunea jocului si cu simtul golului, Mutu a inscris mai mult in cluburi de noapte decat pe teren", noteaza "Daily Mirror".

"The Sun" noteaza ca "Scandalul cocaina" este ultimul dintr-o lunga serie in care Mutu a fost implicat. "Mutu, care castiga anual trei milioane de lire sterline, poate cere contraexpertiza, dar daca si aceasta va iesi pozitiv, mai mult ca sigur va primi din partea Federatiei Engleze sanctiunea maxima", a scris sursa citata.

"The Sun" a subliniat ca, dupa ce a fost amendat de gruparea engleza pentru ca a mers la reprezentativa Romaniei fara acceptul lui Jose Mourinho, Mutu si-a aruncat tricoul in directia antrenorului si l-a injurat la ultima cearta din vestiar.

Cotidianul "The Times" a mentionat, intr-un articol intitulat "Dezordonatul Mutu pierde favorurile Fortunei", ca exista, de fapt, doi Adrian Mutu. "Unul e politicos, inteligent, cand a devenit bijuteria coroanei lui Abramovici. Celalalt este figura enigmatica.