Cutremurul din noaptea de miercuri spre joi a fost resimtit si in judetul Covasna, creind panica in rindul oamenilor, iar potrivit primelor evaluari la unele blocuri din orasele si municipiile din judet a cazut tencuiala si unele cladiri au suferit fisuri.

In urma cutremurului, sute de oameni au coborit in fata blocurilor, in strada, de teama unui nou seism.

Seful Inspectoratului de Protectie Civila Covasna, colonelul Fekete Stefan, a declarat ca, din primele evaluari, s-a constatat ca la nivelul oraselor si municipiilor in multe blocuri a cazut tencuiala.

Potrivit aceleiasi surse, la hotelurile din statiunea Covasna s-au constatat fisuri in partea exterioara si interioara a cladirilor, dar nu se poate vorbi de pagube materiale grave.

El a adaugat ca la Spitalul Judetean Covasna din municipiul Sfintu Gheorghe s-au produs crapaturi pe linia exterioara si fisuri pe peretii interiori.

Tiberiu Postoaca, seful Serviciului de Ambulanta Covasna a spus ca in cursul noptii de miercuri ambulanta a fost solicitata sa intervina intr-un singur loc in urma cutremurului, iar in rest a fost o noapte linistita.

Primele masuratori facute de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamintului arata seismul s-a produs la ora 23.34, la o adincime de o suta de kilometri si a avut o intensitate in zona epicentrala de sase grade pe scara Mercalli, fiind resimtit in Capitala cu aproximativ aceeasi intensitate.

Specialisti din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamintului sustin ca aceste date reprezinta estimari preliminare si ca, in urma compilarii informatiilor strinse intre timp, calculele vor fi refacute, iar magnitudinea rezultata a seismului va fi usor mai mare decit cea anuntata initial.