Site-ul Internet al postului de televiziune Al-Jazeera a publicat, luni, un text atribuit liderului retelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, in care acesta promite ca va conduce "un razboi de uzura" impotriva Statelor Unite, pina la "prabusirea" tarii, transmite AFP.

Acest text pare a fi transcrierea integrala a inregistrarii video a liderului terorist, din care postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat extrase vineri seara. In aceasta caseta, ben Laden l-a acuzat pe presedintele american George W. Bush de neglijenta in ziua atacurilor de la 11 septembrie 2001 si a amenintat Statele Unite cu noi atentate.

"Am devenit experti in gherila si razboi de uzura", a afirmat ben Laden, conform noilor extrase publicate pe site-ul postului de televiziune, cu o zi inaintea scrutinului prezidential american.

Referindu-se la Rusia, care a invadat Afganistanul in 1979 si s-a retras in 1989, ben Laden a afirmat: "Am luptat impotriva superputerii nedrepte printr-un razboi de uzura, alaturi de combatanti afgani, timp de zece ani, pina cind ei (rusii)s-au prabusit si s-au retras infrinti".

"Vom aplica aceasta politica a uzurii impotriva Americii pina ce se va prabusi, cu voia lui Allah", adauga textul citat.

In imaginile difuzate vineri, ben Laden s-a adresat direct americanilor afirmind ca securitatea este in miinile lor, nu ale lui Bush, Kerry sau al-Qaida.

"Securitatea voastra este in miinile voastre. Orice mandat care nu ne ameninta securitatea asigura automat siguranta voastra", a subliniat el.