Presedintele republican american George W. Bush, insotit de sotia sa Laura si de cele doua fiice, a votat, marti, la cazarma pompierilor din Crawford (Texas), declarindu-se "linistit si sigur" de victorie, transmite AFP.

"Aceste alegeri sin in miinile poporului si sint convins ca voi cistiga", a afirmat Bush.

"Calatoriile prin tara pentru a spune ce cred si cum voi conduce in urmatorii patru ani au fost o experienta fanstastica. Exista o multumire in a da totul si a spune apoi: «Oamenii vor lua decizia cea buna»", a adaugat el.

Alegerile vor fi decise de "marile teme ale razboiului, pacii si economiei", a continuat Bush.

Presedintele se declara "linistit" si increzator "in rationamentul poporului".

El si-a exprimat speranta ca rezultatele alegerilor vor fi cunoscute cit mai curind si ca nu va fi nevoie de 36 de zile, ca in 2000.

"Speranta mea, desigur, este ca alegerile se vor incheia in aceasta seara (marti). Este foarte important sa se termine in aceasta seara. Lumea urmareste functionarea marii noastre democratii", a precizat el.

Referindu-se la rivalul sau democrat, John Kerry, Bush i-a transmis "salutari". "El si eu sintem exact in aceeasi pozitie. Ne-am implicat cu totul in campanie. Sint sigur ca si el este, ca si mine, fericit ca se incheie campania", a subliniat presedintele.