Liderul Autoritatii Palestiniene, Yasser Arafat, se afla in coma, iar starea sa este critica, a declarat ieri un membru al delegatiei palestiniene la Paris.

"Este in coma, in stare critica", a relatat colaboratorul liderului palestinian, la Spitalul militar Percy de Clamart (foto), in apropiere de Paris. In varsta de 75 de ani, Yasser Arafat a fost transferat la terapie intensiva, dupa o deteriorare brusca a starii sale.

"Au fost efectuate teste suplimentare, intre care si o endoscopie, dar tot nu s-a depistat nimic", a precizat un alt oficial palestinian, citat de Reuters.

"Medicii tot nu au nici cea mai vaga idee care ar fi diagnosticul, astfel incat suntem tot mai siguri ca a fost otravit", a adaugat el. Reprezentanta Autoritatii Palestiniene in Franta, Leila Chahid, a confirmat deteriorarea sanatatii lui Arafat, fara sa dea mai multe precizari. "Speram ca medicii vor da o explicatie foarte clara si directa asupra situatiei", a lansat ea.

Citand surse oficiale palestiniene, cotidianul israelian "Yediot Ahronot" a informat la randul sau despre starea grava in care se afla liderul palestinian. Anterior, medicii francezi au exclus ipoteza unei leucemii, desi au depistat mai multe anomalii sanguine. Bolnav de circa trei saptamani, Yasser Arafat a fost spitalizat in Franta, dupa ce a acuzat dureri stomacale si stari de voma.

Vinerea trecuta, liderul palestinian a parasit cartierul sau general de la Ramallah, unde fusese izolat de aproape trei ani de catre fortele israeliene, fiind preluat din Iordania de un avion pus la dispozitie de autoritatile franceze.