Comisia de Disciplina a FA l-a suspendat pe Mutu, pentru consum de substante interzise, pana pe 18 mai 2005. La aflarea verdictului, fotbalistul si-a cerut scuze fata de cei care au crezut in el, promitand ca va incepe o viata noua.

Adrian Mutu s-a prezentat ieri la ora 12:30 (ora Romaniei) la sediul Federatiei Engleze de Fotbal din Soho Square. Jucatorul roman a fost insotit de impresarul Victor Becali si de psihologul Peter Kay de la Sporting Chance Clinic, cel care s-a ocupat de consilierea fotbalistului inca de la inceputul scandalului.

AUDIERE. Mutu a ales sa apara in fata judecatorilor intr-o tinuta foarte eleganta. Imbracat intr-un costum gri, cu cravata bleu, "Briliantul" a incercat prin infatisarea sa sa-i induplece pe membrii Comisiei de Disciplina. Si a reusit. Dupa aproximativ 5 ore de dezbateri, oficialii englezi i-au dat o pedeapsa apropiata de cea minima: 7 luni de suspendare.

Pentru ca sanctiunea a intrat in vigoare pe 25 octombrie, data primei audieri si va lua sfarsit pe 18 mai 2005, perioada in care Mutu va sta departe de gazon este in realitate si mai scurta. In afara de interdictia de a juca, "Briliantul" a mai fost amendat cu suma de 20.000 de lire sterline.

Pe toata perioada suspendarii el va fi obligat sa urmeze programul de reabilitare pe care deja l-a inceput, iar FA isi rezerva dreptul de a-l supune oricand controalelor antidoping.

INDULGENTA. Mutu s-a ales cu o pedeapsa redusa pentru ca si-a recunoscut greseala si a inceput sa urmeaze un program de reabilitare. In plus, FA a luat in calcul faptul ca suspendarea fotbalistului roman nu putea sa fie mai mare decat cea de opt luni primita de Rio Ferdinand, care nu s-a prezentat la un test antidoping.

NATIONALA. In privinta echipei nationale, Mutu va pierde trei meciuri din preliminariile CM 2006: Armenia – Romania, Romania – Olanda si Macedonia – Romania.

PRIMA REACTIE

"Fotbalul a fost viata mea. Fotbalul este cel care a facut ca numele meu sa nu fie unul oarecare. Fotbalul este cel care mi-a adus celebritatea. Fotbalul este cel care m-a facut sa cuceresc lumea. Iar eu am gresit fata de el si mai ales fata de cei care au crezut in mine. Imi cer iertare in fata lor. Sunt gata sa le castig din nou increderea. Sunt gata sa o iau de la capat.

Nu pot sa traiesc in afara terenului de fotbal! E sansa mea sa le demonstrez tuturor ca n-am ajuns intamplator Adrian Mutu. De aici inainte, pentru mine exista o singura cale: cea a jucatorului profesionist, calea performantei, vreau sa le arat tuturor ca n-am apucat sa spun in fotbal tot ce aveam de spus. Fotbalul a fost viata mea.

Iar de acum inainte, cu atat mai mult, fotbalul o sa fie viata mea" - Adrian Mutu