Vizita la Paris a trei inalti oficiali palestinieni a fost amanata in urma interventiei sotiei presedintelui Yasser Arafat.

Ministrul francez al Apararii, Michelle Alliot-Marie, care avea prevazute intalniri cu demnitarii palestinieni, a anuntat ca vizita nu a fost anulata, iar surse palestiniene au anuntat ca premierul Ahmed Qorei, secretarul general al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei, Mahmud Abbas, si ministrul de Externe Nabil Shaath au parasit ieri teritoriile palestiniene pentru a-l vizita astazi pe

presedinte la Paris.

Suha Arafat (foto) i-a acuzat pe cei trei, care au preluat provizoriu prerogativele lui Arafat, de urzirea unui complot impotriva sotului ei. "Vor sa-l ingroape de viu", a declarat doamna intr-un interviu pentru televiziunea Al-Jazeera acordat prin telefon de la Spitalul Clancy.

Suha Arafat a mai anuntat ca Abu Amar (numele de razboinic al lui Arafat - n.r.) se va intoarce in patria sa. Declaratiile sale impotriva noilor lideri au starnit insa revolta in interiorul conducerii palestiniene. "Nu o cunoastem pe femeia aceasta. Nimeni nu a vazut-o in acesti trei ani de Intifada", a spus viceministrul Soufian Abou Zaďda.

Potrivit Autoritatii Palestiniene, cei trei intentioneaza sa-l viziteze pe Arafat tocmai pentru a afla date despre starea sa, pe care familia refuza sa le ofere.

La Ramallah, conducerea Autoritatii Palestiniene a luat prima decizie importanta post-Arafat, un plan de asigurare a ordinii in teritorii. In acelasi timp, un site israelian a difuzat informatia ca Serviciile de securitate israeliene sunt gata sa puna in aplicare planul post-Arafat, pornind de la ipoteza deconectarii sale de la aparate in cursul zilei de astazi.

Despre boala sa misterioasa, ultima varianta este ca Yasser Arafat ar suferi de disfunctii ale ficatului. Un plan de ultima ora prevede inhumarea sa in Gaza, precedata de funeralii in Egipt.

Hezbollahul loveste

Un avion invizibil al Miscarii Hezbollah a patruns in premiera duminica seara in spatiul aerian israelian venind din Liban. "Incidentul face parte din activitatile teroriste ale Hezbollah avand drept tinte civilii israelieni", subliniaza fortele armate israeliene intr-un comunicat, identificand chiar tara de productie a aparatului, Iranul.

Un comunicat al Hezbollah vorbeste despre "un raspuns natural la violarile repetate ale spatiului aerian libanez de catre Israel".

Agentia Associated Press aminteste ca nici un avion nu a mai incalcat spatiul aerian israelian din directia Liban din 1987, cand un membru al conducerii Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei a ucis sase militari israelieni intr-un atac-surpriza.