GEMENI

NUMERE NOROCOASE

3, 12, 21, 29, 31, 38, 45

Piatra norocoasa

OCHI DE TIGRU, TURMALINA - Aduc dragoste universala, imbunatatesc vederea, calmeaza astmul.

Semn de aer, mobil, masculin, pozitiv, guvernat de Mercur

Perioada: 21 mai - 21 iunie

Cel de-al treilea semn din zodiac si se intinde de la gradul 60 la gradul 90. Pentru a intelege acest semn este bine sa ne referim la planeta care-l guverneaza: Mercur. Acesta guverneaza si Fecioara, dar, dupa cum vom vedea mai departe, in acel caz asuma coloraturi specifice, care il diferentiaza in mod sensibil de rolul sau de stapan al Gemenilor.

Mercurul este metalul in stare lichida, care prin conditia sa fizica aluneca pe orice suprafata ar fi asezat si este din acest motiv „de neprins”. El ia de asemenea formele locurilor care-l contin, ceea ce il face „comunicant intru totul”.

Elementul sau este aerul, acesta fiind mijlocul de transmisie prin excelenta si tocmai aerul este cel care caracterizeaza semnul cel mai „usor” din zodiac. In activitatea respiratorie, inteleasa ca schimb, putem regasi semnificatia si specificul pe care le aduce acest semn. Acesta, mai mult decat oricare alt semn, nu indica valori absolute, ci sugereaza rolul de schimbator, mediator, interfata.

Numai daca intelegem dorinta interna de dialog schimb-relatie a Gemenilor, putem descifra perfect acest semn care intre altele nu prezinta necunoscute indescifrabile. Caracteristica cea mai vizibila a Geamanului este mobilitatea la toate nivelurile. In sens fizic, nelinistea de spatiu care il patrunde in intregime si care il impiedica sa ramana nemiscat intr-un loc mai mult de cateva minute.

Gaseste modalitatea de a se misca oriunde: daca se afla intr-un mijloc de transport (avion, tren, autobuz) isi va petrece o mare parte din timpul calatoriei ridicandu-se si mutandu-se neincetat. Daca este constrans sa ramana asezat, isi va agita oricum mainile ori picioarele, pana cand va putea sa se ridice iarasi. Pasiunea sa pentru calatorii este o derivatie naturala a acestei exigente primare.

Dar mobilitatea sa este mai ales mentala. Este vorba despre o sete insatiabila de cunoastere, de noutati culturale, de actualizarea poli-matematica, alimentata de curiozitatea care-i este unul dintre cei mai puternici stimuli.

Citeste mult si observa pentru a se re-forma, dar nu se dedica niciodata complet unui argument, deoarece se teme ca ar pierde altele si atunci testeaza forme de alchimie mentala care numai lui ii reusesc: citeste o carte, dar in acelasi timp tine o ureche la radio ori la televizor, gata chiar sa puna o intrebare persoanei de langa el.

Se poate intampla sa-l vezi mergand pe strada, citind in acelasi timp o carte, fara sa-l preocupe cei care trec pe langa el si de care se izbeste. Este evident ca o astfel de versabilitate are ca revers al medaliei o buna doza de superficialitate. Iar superficialitatea, in cazul Gemenilor, este utila scopurilor pe care acestia vor sa le atinga.

Cum ar putea sa-si construiasca o cultura enciclopedica de invidiat, daca nu ar folosi metoda „putintel de aici, putintel de dincolo”? Intocmai ca si mercurul, Geamanul „aluneca fara sa se odihneasca niciodata” si nu patrunde, nu pentru ca nu ar fi capabil de asa ceva, ci pentru ca stie ca daca ar face-o, ar fi nevoit sa renunte la multele obiective pe care i-ar placea sa le atinga din prima

incercare. Cele abia spuse, sfarsesc prin a constitui un handicap si un avantaj in acelasi timp. Un handicap e lesne de intuit, pentru ca el nu reuseste sa realizeze programe cu scadenta indelungata, deoarece acestea se opresc de obicei pe drum, intervenind intre timp noi interese. Un avantaj, deoarece il face mai putin vulnerabil la suferinte.

Acestea din urma, ca orice stimul al sferei sale perceptive, prind cu greu radacini in el, fiind neincetat conditionat de noi solicitari. In timp ce pentru Berbec, este valabil mai ales prezentul, iar pentru Taur, trecutul, pentru Geaman conteaza binomul prezent-viitor, cu greu de scindat din cauza psihologiei sale.

Versatilitatea, adaugata rapiditatii mentale, care este un alt atribut caracteristic lui, il face omul ocaziilor, al improvizatiilor, al inspiratiei, al inventivitatii. Poate indeplini dupa bunul sau plac rolul care-i convine cel mai mult in acel moment. Stie sa fie convingator, induiosator, bine dispus: este un actor innascut.

Traieste mult cu psihologia negustorului si a lui Bula (cunoscutul personaj al bancurilor noastre), face afacerile din instinct, se foloseste adesea de minciuna ca de un mijloc legitim. Dar minciunile sale nu sunt grosolane, ci numai „mici neadevaruri” la care recurge spiritul sau nelinistit mai mult din placerea de a inventa decat dintr-o vointa mistificatoare.

Adesea spiridusul siret din el ii sugereaza sa traiasca din subterfugii, din multe mici inselaciuni si infractiuni.

Escrocii profesionisti sunt in general Gemeni, Scorpioni si Varsatori (aceasta nu inseamna si ca reprezentantii semnelor citate ar fi cu totii astfel, ci numai ca din randurile inselatorilor obisnuiti ies in evidenta aceste trei tipuri), dar, in timp ce primii se disting prin simplitate si „bunatate” (nu trebuie sa uitam ca ignora aproape total sentimentul de ura si sunt primari), Scorpionii se

diferentiaza de obicei prin planuri tinute ascunse multa vreme si duse la capat fara ezitari, iar Varsatorii prin inselatoriile originale, rasunatoare, de prima pagina.

Capacitatile sale mercuriene Geamanul nu le foloseste insa numai in sens smecheresc, ci adesea prin acestea atinge culmi nebanuite in domeniul gandirii omenesti.

Acest semn este primul din cele patru numite mobile sau duble, iar ideograma sa reprezinta Dioscurii, gemenii mitologicii Castor si Pollux. Cei doi frati figureaza polaritatile opuse care pot fi prezente in semn. Dintre cei doi, Castor este cel mai sensibil, mai inclinat spre plans, spre pasiuni. Are o umoare foarte schimbatoare si este cel mai putin reprezentativ pentru semn.

Pollux ilustreaza din plin cele spuse pana acum si se diferentiaza mai ales prin marea activitate, nedisociata de lipsa de emotivitate.

In iubire, Geamanul tinde sa stabileasca un raport facut din multa prietenie si intelegere reciproca. Nu este obisnuit sa accepte atitudinile romantice. Chiar si dupa casatorie, va tinde sa-si largeasca cercul de prietenii, decat sa-l restranga. Apetitul sau sexual este mai curand redus si este atras mai mult din curiozitate, decat de dorinta propriu-zisa.

Dintr-un asemenea motiv, sub acest aspect, casatoria sa prezinta o latura falimentara dupa cativa ani de viata. Voyerismul este deviatia sexuala care il atrage cel mai mult.

Geamanul produce in general disperarea propriei partenere sau a partenerului, pentru ca uita datele de nastere, aniversarile, festivitatile. In favoarea sa, in viata de relatie, este faptul ca stie sa fie o companie optima (i se potriveste mai ales rolul de „remorcator” in momente dificile) si ca este putin gelos.

De asemenea, nu pastreaza multa vreme ranchiuna, de aceea este intotdeauna dispus sa revina la buna dispozitie dupa o cearta.

In ceea ce priveste munca, se poate spune ca nu exista profesie in care Geamanul sa nu se poata implica, atat de mare este adaptabilitatea sa. Cea mai potrivita din toate este cea de comerciant, pentru ca este ajutat de usurinta cu care se exprima, de inventivitatea, agilitatea mentala si simpatia pe care o inspira.

Orice meserie ii vine ca o manusa, daca il poate face sa cunoasca oameni si locuri noi, daca presupune absenta rutinei, inclusiv transporturile, divertismentul, editarea si redactarea, dar si diplomatia, medicina, arta in general. De cele mai multe ori exercita doua sau mai multe meserii in acelasi timp ori trece de la o profesie la alta cu placere si usurinta.

Din punct de vedere patologic, orice Geaman trebuie sa se fereasca de bolile aparatului respirator: bronsite, pneumonii, pleurite si tuberculoza. Ficatul este un alt organ sensibil al corpului sau.

Partile corpului care corespund semnului Gemeni sunt: plamanii, bratele, mainile si umerii. Acest nativ trece de la stari de buna dispozitie la cele de melancolie foarte usor, iar hiperactivitatea mentala il predispune la stres psihic. Va fi atras de fumat, care, ca si frigul si curentii de aer, reprezinta potentiale pericole.

In plan social, dau senzatia ca nu sunt preocupati de marile probleme existentiale, dar curiozitatea lor este vizibila si poate de aceea isi pastreaza aerul si spiritul vesnic adolescentin.

Barbatul Gemeni va parea si la cea mai inaintata varsta un copil istet. Interesele sale majore se refera la sport, calatorii si lecturi.

Femeia acestui semn zodiacal este putin feminina, se imbraca „sportiv” si da prea putina atentie propriei persoane. Nu are un simt matern exagerat, insa poate fi cicalitoare. Are in general putini copii sau deloc. Este simpatica si cu un aspect tineresc, ce implica o doza de imaturitate.

Sexual este mai mult frigida ori putin senzuala. Este in schimb foarte stimulativa pentru creatori si poate fi o partenera exceptionala pentru cine doreste alaturi o fiinta inteligenta.

Copilul Gemeni este precoce la mers si vorbit. Reuseste sa-si impresioneze parintii prin glume spirituale. Are simtul imitatiei dezvoltat si nu va pierde nici o ocazie pentru un mic spectacol. Este hiperactiv, mobil, neobosit, agitat, nervos, insomniac si avid de informatii. Ii va teroriza pe cei din jur cu infinite intrebari „de ce?”.

Nu-i place sa fie mangaiat, alintat, sarutat sau pus in imposibilitatea de a nu se misca in voie.

In prima parte a copilariei, este de preferat sa faca tratamente homeopate, pentru a evita administrarea excesiva a antibioticelor pentru desele raceli si infectii respiratorii. Este bine sa nu fie evitate cresa si gradinita, avand in vedere „foamea” de relatii interumane. Cel mai frumos cadou pentru un astfel de copil va fi o enciclopedie.