BALANTA

NUMERE NOROCOASE

7, 6, 12, 19, 25, 33, 45.

Piatra norocoasa

SODALIT - calmeaza amotiile, aduce echilibru si pace interioara.

Semn de aer, masculin, cardinal, pozitiv, guvernat de Venus.

Perioada: 23 septembrie-22 octombrie

Balanta este cel de-al saptelea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 180, la gradul 210. In opozitie cu zodia Berbec, aceasta zodie poate fi considerata complementara acesteia, realizandu-se o relatie ca intre ecran si film.

Semnul guvernat de Venus este regatul duiosiei, al armoniei, al esteticii, al cautarii echilibrului si implicit al diplomatiei, al disponibilitatii si pasivitatii, al simpatiei si amabilitatii, al dorintei de acomodare.

Balanta incepe cu echinoctiul de toamna, cand ziua este egala cu noaptea, iar notiunea de echilibru devine reprezentativa pentru zodie. Guvernatoarea Balantei, Venus, nu este aceeasi Venus care conduce Taurul, ci este o emblema a feminitatii fragile, delicate, vulnerabile. Romantismul este la el acasa, accentuat de pasivitatea indusa de exilul lui Marte si caderea Soarelui.

Reprezentantii zodiei asista parca la derularea propriului destin, fara sa intervina. Aproape niciodata acesti nativi nu vor interveni in forta sa-si rezolve problemele. De cele mai multe ori va evalua indelung situatia pentru a ajunge in final la o decizie intre nu si da.

Lipsa de entuziasm si indolenta sunt tributare dominatiei lui Venus, iar rationalitatea puternica care se impune in analizarea logica a unei probleme conflictuale se datoreaza exaltarii lui Saturn. Vor fi luate intotdeauna in consideratie avantajele si dezavantajele, consecintele deciziei, care nu va fi niciodata finala.

Lipsa de vointa si de caracter ori de personalitate, amanarea permanenta a luarii deciziei, contribuie la plasarea acestor nativi in posturi care nu cer calitati de comanda. De obicei, nativii Balanta actioneaza din culise, in functii medii ca importanta sociala.

Ciocnirea dintre Venus si Saturn, dintre sentimente si ratiune, dintre romantism si cenzurare, creeaza adesea personalitati interesante, tensionate, si nativul devine iritabil si agresiv, mai ales in chestiunile ce tin de justitie ori de incalcarea unor principii juste.

Fiind extrem de sociabili, acesti nativi sunt atrasi de viata mondena si de calatorii, de distractii, de lumea artistica si a spectacolului.

In iubire, Balanta este conditionata de comportamentul partenerului (uraste vulgaritatea), de atmosfera de ansamblu, prin lumina, muzica, parfumuri etc. Nativul nu este pasional, dar cheltuieste energii apreciabile pentru crearea unui „ansamblu” scenic placut. Aspira la casnicie sau la o legatura echivalenta, mai mult decat oricare alt reprezentant al zodiacului.

Nativul este incapabil sa spuna „nu” si se implica in relatii sentimentale la diverse niveluri, pastrand totusi o limita a intimitatii. O nativa Balanta poate aparea insotita alternativ de mai multi parteneri, dar accepta relatii intime cu unul singur dintre acestia.

Din punct de vedere profesional, nativul din Balanta se evidentiaza in orice domeniu prin cautarea esteticului, in mod gratios, rational, prudent. Prin sarmul personal si sociabilitate, va putea deveni un lucrator in relatiile publice chiar mai bun decat un nativ din Gemeni. Cariera de diplomat este optima, insa si ca designer ori creator de moda si accesorii poate deveni vestit.

Si ca artisti sunt greu de egalat.

Zona sensibila a organismului lor se refera la rinichi. Chiar daca nu se afirma printr-o sanatate iesita din comun, nici nu se pot plange de probleme grave. Se confrunta insa frecvent cu calculoza renala, lumbago, stari de anxietate.

Barbatul Balanta prefera femeile puternice pe care le deleaga de buna voie ca sefi ai familiei, evitand orice fel de conflict frontal ori de tensiune perena. Este impaciuitor prin natura sa, dar fidelitatea nu este punctul lui forte, colectionand aventuri sentimentale ca activitati recreative, care insa nu pun in pericol familia.

Prudenta sa il ajuta sa evite riscurile existentiale, chiar daca unora li se pare ca viata lor este fara „sare si piper”. Este cam lenes si nu poate fi stimulat decat prin activitati sportive.

Femeia Balanta este de obicei frumoasa, bine proportionata, mai ales daca are Ascendentul in Balanta, Leu sau Taur. Stilul sau este caracterizat de gratie si eleganta, ceea ce atrage interesul barbatilor, dezamagiti ulterior de lipsa de substanta a relatiei. Imprima raporturilor sentimentale o duiosie de papusa, simpatie si armonie.

Casa nativei din Balanta este incarcata de bibelouri, papusi, colaje, perdelute colorate etc. Iubeste romantele si romanele de dragoste, dar nu arareori se ancoreaza in realitati ce se cer „judecate” si indreptate. Va tine casa in ordine si din cand in cand va muta mobila, cautand cel mai frumos aranjament. Niciodata nu va accepta o munca grea sau murdara.

Daca este izolata fortat din cauza geloziei partenerului, in mod sigur va deveni adulterina.

Copilul din Balanta este de obicei frumos si fermecator. Tinde sa-i idealizeze pe cei din jur si poate deveni din aceasta pricina o prada usoara. Are talent artistic si este de preferat sa fie orientat de la varste mici spre o forma de exprimare cat mai satisfacatoare pentru el. Muzica il va ajuta intreaga viata sa-si elibereze energiile creatoare.

Este indicat ca prin educatie sa fie incurajat sa ia rapid decizii singur.