SAGETATOR

NUMERE NOROCOASE

2, 9, 12, 17, 22, 26, 39

Piatra norocoasa

OBSIDIAN - Anuleaza energiile negative si ajuta la evolutia interioara.

Semn de foc, mobil, pozitiv, masculin, guvernat de Jupiter.

Perioada: 22 noiembrie - 20 decembrie.

Sagetatorul este cel de-al noualea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 240, la gradul 270. In opozitie cu zodia Gemeni, are o multitudine de asemanari si de deosebiri cu acest semn. Simbolul sau iconografic, sageata, reprezinta elanul proiectiei spre care tinde: depasirea conditiei, departarea de punctul de start prin cunoastere. Aspira permanent sa realizeze o crestere.

Focul Sagetatorului este unul care se stinge incet, reprezentat de jarul care continua sa arda mult timp. Chiar daca ii lipseste scanteia nestavilita a Berbecului si puterea Leului, focul Sagetatorului are durata in timp si poarta toata caldura arderii precedente formarii jarului.

Guvernatorul sau, Jupiter, ii daruieste calitati deosebite: optimism, forta, expansiune, bunatate, ambitie, generozitate, paternalism, lacomie, exuberanta, simt al grandorii etc.

Pentru o analiza corecta a caracteristicilor acestei zodii, trebuie mentionat ca exista nativi orientati mai mult spre frugalitate si altii spre autoindulgenta, adica spre gasirea satisfactiei prin satisfacerea simturilor. Exista Sagetatorul exuberant, sportiv, cu pofta de viata, dar si cel arivist, adept al lui Machiaveli.

Combinat cu calitati saturniene, neptuniene sau uraniene, spiritul sau prevaleaza si gasim tipul ascet, pur, just, idealist, tinzand catre perfectiune. Ceea ce uneste toate aceste tipuri este simtul ordinii in sens social, de autoritate constienta, de putere centrala.

Nativul evoluat va ajunge preot, filozof, judecator, cu alte cuvinte un cetatean model. Exista insa cazuri de Sagetatori anarhici, rebeli, contestatari, daca Jupiter in tema lor astrala este afectat de aspecte nearmonioase. Candoarea, ingenuitatea sa, se manifesta cu deosebire in increderea exagerata pe care o are in altii.

In general, tinde sa-si aprofundeze cunostintele, fiind un individ studios, macar pentru a-i impresiona pe cei din jur. De cele mai multe ori isi termina discursul cu o gluma, urmata de un hohot de ras. Toate aceste observatii pot aparea la indivizi diferiti ori pot coexista in personalitatea unuia singur, exprimandu-se pe parcursul vietii sale.

Din cauza acestui polimorfism excesiv, Sagetatorul este greu de analizat.

In iubire, Sagetatorul este patimas si foarte exuberant. Evita sa creeze situatii confuze, avand un simt moral dezvoltat, dar exuberanta fizica si calatoriile lungi il imping spre infidelitate. In aceasta paleta variata de tipuri, se gasesc insa si nativi care considera adulterul o metoda de a se emancipa.

In ceea ce priveste munca, Sagetatorul, fiind ambitios, tinde sa se evidentieze si sa ocupe posturi inalte in societate, chiar daca este vorba sa fie sef pentru trei functionari. Mercur fiind in exil in aceasta zodie, inteligenta este medie, insa bagajul bogat de cunostinte combinat cu intuitia si increderea in propriile capacitati, il ajuta sa se impuna.

Profesiile cele mai potrivite sunt: judecator, comerciant, sportiv, pilot aeronautic, profesor, traducator, politician, preot, medic veterinar.

Avand o constitutie robusta, Sagetatorul se bucura de o sanatate buna si de o refacere rapida. Nervozitatea permanenta poate ajunge la niveluri ridicate, uneori patologice. Zona anatomica cea mai vulnerabila o constituie gambele, afectate de sporturile practicate des si cu placere.

Excesele alimentare actioneaza defavorabil in timp asupra functionarii ficatului si in unele cazuri poate aparea si guta.

Barbatul Sagetator nu este potrivit pentru casnicie si tinde catre o existenta aventuroasa, la baza careia se afla intotdeauna calatoriile lungi. Idealul sau ar putea fi cel de a ajunge ambasador sau diplomat. Ii plac viata mondena si activitatile sociale. Monotonia vietii domestice il frustreaza de placerile proprii. Deseori insa isi schimba opiniile in functie de moda.

Femeia Sagetator este o feminista emancipata, capabila sa se sustraga din adolescenta de sub tutela parintilor. Daca tema sa astrala este armonioasa, nativa va avea un comportament moral, caracterizat de candoare si dulceata, va avea pielea alba si neteda, cu un aspect general de papusa visatoare.

In celelalte cazuri, nativa este degajata, rebela, un pic masculina, energica, aventuroasa, vrand sa socheze, sa atraga cu orice pret atentia asupra sa, libertina si lipsita de sentimente de vinovatie.

Copilul din Sagetator se bucura de o sanatate buna, insa se expune la riscuri ce pot provoca accidente. Este atras de biciclete, motociclete si cai. Este indicata activitatea sportiva pentru a-l ajuta sa-si consume energia si sa-si ostoiasca nelinistea nativa. Geografia, calatoriile si aviatia pot deveni hobby-uri perene.

Pentru ca iubeste animalele, acestea vor fi din primii ani de viata cele mai bune tovarase de joaca.