Noul lider al mişcării palestiniene Fatah, Faruk Kadumi, succesorul lui Yasser Arafat, a declarat că este deschis negocierilor de pace cu Israelul, dar şi continuării luptei armate in cazul eşecului eforturilor diplomatice, informează cotidianul Haaretz, in ediţia electronică de joi.

"Rezistenţa este calea să ajungă la o soluţie politică", a spus Kadumi, citat de postul de televiziune al-Manar, aparţinind organizaţiei şiite Hezbollah.

"Nu spunem că putem infringe armata israeliană. Dar această politică a fost iniţiată de Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei, cind Yasser Arafat a declarat la Naţiunile Unite, in 1974, că intr-o mină va ţine puşca, iar in cealaltă o ramură de măslin", a adăugat noul lider al Fatah.

"Arafat voia să spună că era pregătit pentru negocieri, dar şi că, in cazul unui eşec, va continua să lupte, iar asta a fost clar din 1974", a subliniat liderul Fatah.

Kadumi a anunţat, miercuri, că nu intenţionează să renunţe la partea care i se cuvine in conducerea palestiniană.

"Oricine crede că renunţ la funcţii se inşeală şi trebuie să se mai gindească", a spus el, care nu a revenit in teritoriile palestiniene in 1993 cu ceilalţi lideri palestinieni, pentru că se opune Acordurilor de Pace de la Oslo.