Medicul echipei nationale a Romaniei, Pompiliu Popescu, a spus ca jucatorul stelist Sorin Ghionea a luat niste calmante pentru gat si, pentru a nu exista riscul unei depistari pozitive la un control antidoping, s-a luat decizia de a nu fi pastrat in lot pentru meciul cu Armenia.

"El a facut o faringita acuta, a apelat la niste substante pentru gat, care pot fi periculoase din punctul de vedere al regulamentelor. Am informat conducerea FRF si pe selectionerul Iordanescu si am considerat ca ar fi mai bine sa nu riscam la un eventual control inopinat, pentru a nu exista un nou caz Andreea Raducan.

Oricum, Ghionea are pubalgie si entorsa si ar fi fost incert pentru meciul cu Armenia", a afirmat Pompiliu Popescu.

Toata povestea in jurul lui Ghionea a luat nastere vineri cand Mircea Sandu a spus, intr-o conferinta de presa, ca "exista un jucator care a suferit o interventie chirurgicala la nas si urechi si caruia i s-au adminstrat medicamente ce contin substante de pe lista celor interzise, dar el si-a anuntat doctorul care, la randul sau, a anuntat Agentia Nationala Antidoping".

Fundasul stelist este principalul suspect, acesta rupandu-si nasul in luna august, iar de atunci poarta o masca la fiecare meci. "Am avut nasul rupt in luna august. S-a mai speculat ca as fi avut otita, dar daca era asa mai jucam la Parma? Sunt sigur ca nu este vorba despre mine. Ultima oara cand am efectuat un control antidoping a fost in urma cu doi ani.

In ianuarie 2002 am avut hepatita si de atunci sunt atent la ce consum, medicamente si alimente, sunt atent si cand merg", a precizat Ghionea. Fundasul stelist a evitat sa mentioneze ce medicament a luat si nici medicul Pompiliu Popescu nu a facut acest lucru.

Din cate se pare, Ghionea le-ar fi spus oficialilor federali ca si-a cumparat de la farmacie "niste pastile de gat, un fel de faringosept", pentru a-si trata o durere de gat. Aflat in campanie electorala pentru presedintie, patronul Gigi Becali a reactionat la scandalul Ghionea, spunand ca "toti dau acum in Steaua pentru ca sunt in campanie si n-am voie sa apar la TV, sa-mi protejez echipa".

Oricum, pentru a inlatura orice probleme, Iordanescu a hotarat sa-l trimita pe Ghionea acasa, in locul acestuia fiind convocat galateanul Daniel Munteanu.